Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Običaj Milana Bandića: Sam zapali pa onda i ugasi vatru

Ograde za kontejnere financirat će Grad, a ne stanovnici Zagreba.
22. veljače 2018. u 09:30 10 komentara 2202 prikaza
Pogledajte galeriju 1/4

Batman nije jer, kako sam kaže, na ulicama je “samo 16, a ne 24 sata” kao taj stripovski junak. Spašavanje mu je, međutim, jedna od glavnih specijalnosti. A Zagrepčane gradonačelnik Milan Bandić najradije izvlači iz frke koju im je sam zakuhao. Odlučio je, tako, jučer da na današnju sjednicu Skupštine ipak neće ići njegov prijedlog o izmjeni Odluke komunalnog reda, kojim se predviđalo da Zagrepčani o svom trošku ograde spremnike za otpad.

vrijednost 10 milijuna kuna Bandić otvorio radove na uređenju Trga žrtava fašizma

– Razgovarao sam s predsjednikom Skupštine Andrijom Mikulićem i potpredsjednicom Anom Stavljenić Rukavina pa zaključio da ćemo kontejnere ograditi na teret Grada – rekao je gradonačelnik, pa odmah poručio kako je to i dalje novac Zagrepčana, samo što ga neće dati direktno, već od onoga što su uplatili u gradsku blagajnu. Nije šija nego vrat, slikovit je bio Bandić, pa odmah ponovio i sad već onu staru, da će on prvi u Hrvatskoj riješiti problem otpada.

1 / 9

– Političari odluke donose za mandate, a državnici za generacije – rekao je Bandić, metropolu proglasivši, očito, državom. Za generacije ostat će ipak ograde koje će financirati Grad, a najvjerojatnije postavljati Čistoća, kako bi spremnici u kojima će se odvojeno prikupljati otpad bili “sigurni” od trećih osoba, koje bi svoje smeće mogle bacati u kante koje im ne pripadaju. Koliko će ograde koštati, još se mora procijeniti, a zasad se zna tek njezin okviran izgled. Radit će se najjednostavnija konstrukcija od čeličnih profila, zavarene mreže, vratašca i brave za koje će ključ imati samo stanari zgrade ispred koje će se nalaziti spremnici. U njih nosit će vrećice koje će svako kućanstvo dobiti od Čistoće, a odvajati se počelo, pohvalio se jučer Bandić, i u Gradskoj upravi, gdje su postavljeni, kako je rekao, “tricolore spremnici”.

Andrija Mikulić Andrija Mikulić 'HDZ neće podržati prijedlog o smanjenju plaća u Gradskoj upravi'

– Stavit ćemo ih i u sve mjesne odbore, vijeća četvrti, a i u podružnice Holdinga. Moramo početi od sebe – zaključio je gradonačelnik, stručnjak u gašenju vatre koju sam zapali.

Krenuo je, tako, prije gotovo godinu dana s uređivanjem parka na Savici bez konzultacije s građanima, pa nakon tamošnje pobune zaključio da će ga ipak ostaviti kakvim je, a za “pomirbu” napravio tamo i park za pse. Čvrsto je stajao i kod svog uvjerenja da današnji Trg Republike Hrvatske mora ostati Trg maršala Tita, a onda, uime skupštinske koalicije s Neovisnima za Hrvatsku, ipak predložio njegovo preimenovanje. Nije se to svidjelo antifašistima, pa im je obećao obnovu Tratinčice za Tita, a i biste sedam sekretara SKOJ-a, a onu Ive Lole Ribara već je postavio.

Milan Bandić MUKE PO HRVATSKOM PRAVOSUĐU Bandiću odblokirana imovina jer mu optužnica za aferu Agram još nije pravomoćna

“Zaigrao” se nedavno i s božićnicama u Holdingu, koje je odlučio prepoloviti, a onda ih, pritisnut tužbama, ipak na kraju isplatio. Ugasio je Bandić požar i među kumicama s Dolca, koje su prije godinu i pol sa Splavnice, zbog uređenja, smjestili na Trg Petrice Kerempuha, a komunalni redari im pisali kazne ako bi ih zatekli u blizini Jelačić-placa. Gradonačelnik im je tad dozvolio da prodaju gdje hoće. Predomislio se i nakon što je naredio ugostiteljima s Europskog trga usred ljeta da usuglase izgled terasa ili zatvaraju lokale. I tu se, na kraju, pojavio kao spasitelj pa im dozvolio rad.

Milan Bandić Objavila fotomontaže Mrak Taritaš ismijala Bandića: 'Osnovao je i Crvenu jabuku, Studio 54...'

Lista preokreta

1. Na Savici je inzistirao na parku, a onda odustao jer “ne ide protiv volje sugrađana”

2. Grad je kumice sa Splavnice preselio iznad Dolca, a Bandić ih posjetio, pa vratio kod Trga

3. Predložio preimenovanje Trga maršala Tita, pa postavio bistu Ive Lole Ribara

4. Rekao je da ne da cijele božićnice Holdingu, pa ih ipak na kraju isplatio

5. Wake parku na Jarunu uskratio dozvolu, a onda ih je došao vidjeti i rekao da tamo mogu ostati

Stjepan Tkalec odvaja smeće za recikliranje Zapeo Bandićev plan Početak škole za odvajanje otpada kasnit će mjesec dana Nečisti računi u Čistoći Fali 107 kamiona, 200 tisuća kanti i vrećice, a ceh će biti 300 milijuna kn U naselju Odranski Strmec održan prosvjed protiv izgradnje kompostane BREZOVICA OPET NA NOGAMA Milane, nismo ti dali glasove za kompostanu
Arheološko nalazište kod Bojne
TAJNA GROBA BROJ 4
Nepoznati hrvatski vladar iz 8. stoljeća otvara novo poglavlje povijesti
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
 • dopizdilomi:

  Neće građani platiti, platit će Mile s njihovim novcem. To je jako bitna razlika.

 • Avatar liquidsky
  liquidsky:

  "Napoleona" poput Bandića puni su Jankomir i Vrapče bez obzira na njihovu visinu od poda do tjemena. Samo što potonji ne mogu raspolagati s milijardama i milijardama javnog novca i imovine. Za razliku od njih, Bandić te ovlasti ima zahvaljujući ... prikaži još! apsolutnoj manjini ukupnog broja zagrebačkih birača. Uz pomoć službene ali prijevarne izborne formule Zagreb ima svog Napoleona. Vive l'Empereur!

 • Avatar Drazen Klaric
  Drazen Klaric:

  Hm i takav čovjek upravlja glavnim gradom u hrvata. Prosjaci i sinovi su bili mila majka za ovu sadašnju garnituru upravljača Zagrebom. Nikakvih kriterija, nikakvog plana, samo stihija i populizam. Pa naravno, grad će napraviti spremnike o svom trošku. A ... prikaži još! od kuda gradu novac? Pa iz povećanja cijena za 1% za komunalne usluge i stvar riješena. Ali tako je voda u Zagrebu, koji pliva na vodi, otišla sa 3 i pol kune na 17 kuna po kubiku. Tako je smeće od besplatnog otišlo na prosječnih 200 kuna po domaćinstvu. Tako je plin............... Tako je struja............., a plaćice svima iste, a Mikulić kao Predsjednik Skupštine, jedino brine da se njemu i njegovima ne smanji 10% plaća za ovakav nered i nerad. Ali to smo mi tutleki ove dustabanlije naučili, da ne rade u interesu grada, nego na našu štetu i još se bahate. Dakle, ja mislim da tko u Skupštini i u Holdingu najmanje radi, najzaslužniji je za prosperitet grada, jer ovi koji kao rade najviše, - samo prave najviše štete. Nažalost, proračun i vrijeme su to pokazali, ma koliko god vi mene brisali.