Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Bandiću odblokirana imovina jer mu optužnica za aferu Agram još nije pravomoćna

Žalba po žalba, prošle su dvije godine od  podizanja  optužnice,  tri  i  pol  od pokretanja istrage, pa sudu nije preostalo ništa drugo do da po sili zakona Bandiću odblokira imovinu.
16. veljače 2018. u 15:49 43 komentara 1143 prikaza
Milan Bandić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Milanu  Bandiću, zagrebačkom gradonačelniku, odblokirana je imovina koja mu je bila zamrznuta početkom istrage u aferi Agram,  potvrđeno je sa zagrebačkog Županijskog suda. Razlog tome je činjenica da optužnica protiv njega još uvijek nije potvrđena, iako  je podignuta u prosincu 2015. A razlog zašto optužnica nije pravomoćna su pravni manevri obrana, ali i jedna  odluka suda. 

Milan Bandić Objavila fotomontaže Mrak Taritaš ismijala Bandića: 'Osnovao je i Crvenu jabuku, Studio 54...'

Naime,  kada je u ožujku 2016. bila zakazana sjednica optužnog  vijeća,  obrana  je  tražila da se iz spisa kao nezakoniti dokazi izdvoje  snimke tajno snimljenih razgovora, čemu je sud udovoljio. Na tu se odluku  USKOK  žalio,  pa  je  spis  mjesecima bio na Vrhovnom sudu koji je prihvatio  žalbu  USKOK-a.  Kada  je spis  ponovo vraćen  zagrebačkom Županijskom  sudu, ispostavilo se da je Ivan Tolić teško bolestan, pa ga se trebalo  vještačiti  da se vidi je li raspravno  sposoban. Ta situacija još nije  razriješena, iako se neslužbeno doznaje, da su vještaci ustanovili da je  Tolić raspravno sposoban.

I tako žalba po žalba, prošle su dvije godine od podizanja  optužnice, tri i pol od pokretanja istrage, pa sudu nije preostalo ništa drugo do da po sili zakona Bandiću odblokira imovinu. 

Milan Bandić iz 2009. Bandić odbio komentirati sudsku odluku po kojoj SDP treba platiti njegovu kampanju zajednički prijatelj SDP-u prijeti blokada, a Bernardić s Bandićem slavio rođendan sdp PRIJETI IM OVRHA SDP će dug vraćati šest godina, dižu tužbu protiv Pavičić Vukičević i Bandića
Karneval
PROMO
Karneval nam se bliži, a odabir idealne maske je najvažniji događaj za sve klince
Zemlja Mjesec
IZNIO I DOKAZE
Slavni sportaš šokirao: Zemlja je ravna ploča, lažu nam! A čovjek nije bio na Mjesecu
  • siskic:

    koji jad od države i korumpiranog susdva. bježte ljudi iz ove žabokrečine. ovo je država lopova..lupeža..kriminalaca..kradoljuba...tajkuna i inog šljama.

  • than:

    Nista novog. Svi mi dobro znamo da nam je pravosudje u g.....

  • maximinimax:

    Pa se pitamo zašto nam mladi bježe