Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUKE PO HRVATSKOM PRAVOSUĐU

Bandiću odblokirana imovina jer mu optužnica za aferu Agram još nije pravomoćna

Milan Bandić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
16.02.2018.
u 15:49

Žalba po žalba, prošle su dvije godine od  podizanja  optužnice,  tri  i  pol  od pokretanja istrage, pa sudu nije preostalo ništa drugo do da po sili zakona Bandiću odblokira imovinu.

Milanu  Bandiću, zagrebačkom gradonačelniku, odblokirana je imovina koja mu je bila zamrznuta početkom istrage u aferi Agram,  potvrđeno je sa zagrebačkog Županijskog suda. Razlog tome je činjenica da optužnica protiv njega još uvijek nije potvrđena, iako  je podignuta u prosincu 2015. A razlog zašto optužnica nije pravomoćna su pravni manevri obrana, ali i jedna  odluka suda. 

Naime,  kada je u ožujku 2016. bila zakazana sjednica optužnog  vijeća,  obrana  je  tražila da se iz spisa kao nezakoniti dokazi izdvoje  snimke tajno snimljenih razgovora, čemu je sud udovoljio. Na tu se odluku  USKOK  žalio,  pa  je  spis  mjesecima bio na Vrhovnom sudu koji je prihvatio  žalbu  USKOK-a.  Kada  je spis  ponovo vraćen  zagrebačkom Županijskom  sudu, ispostavilo se da je Ivan Tolić teško bolestan, pa ga se trebalo  vještačiti  da se vidi je li raspravno  sposoban. Ta situacija još nije  razriješena, iako se neslužbeno doznaje, da su vještaci ustanovili da je  Tolić raspravno sposoban.

I tako žalba po žalba, prošle su dvije godine od podizanja  optužnice, tri i pol od pokretanja istrage, pa sudu nije preostalo ništa drugo do da po sili zakona Bandiću odblokira imovinu. 

Komentara 43

SI
siskic
17:20 16.02.2018.

koji jad od države i korumpiranog susdva. bježte ljudi iz ove žabokrečine. ovo je država lopova..lupeža..kriminalaca..kradoljuba...tajkuna i inog šljama.

TH
than
16:23 16.02.2018.

Nista novog. Svi mi dobro znamo da nam je pravosudje u g.....

MA
maximinimax
16:41 16.02.2018.

Pa se pitamo zašto nam mladi bježe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije