Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

'HDZ neće podržati prijedlog o smanjenju plaća u Gradskoj upravi'

- Pozivam gradonačelnika da, ako želi štedjeti, počne štedjeti od sebe. Ova odluka je nejasna, nedorečena i smatram je čistim populističkim potezom - kaže Mikulić.
20. veljače 2018. u 12:23 6 komentara 678 prikaza
Andrija Mikulić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) najavio je u utorak, uoči skupštinske sjednice koja je zakazana za četvrtak, da Klub zastupnika HDZ-a neće podržati novi prijedlog gradonačelnika Milana Bandića o smanjenju plaća pročelnika gradskih ureda i posebnih savjetnika za 8,5 posto, nakon što mu na prošloj sjednici Gradske skupštine nije prošao prijedlog o 10-postotnom smanjenju.

Milan Bandić MUKE PO HRVATSKOM PRAVOSUĐU Bandiću odblokirana imovina jer mu optužnica za aferu Agram još nije pravomoćna

"Bili smo protiv na prethodnoj sjednici, bit ćemo i sada protiv smanjenja plaća na ovakav nesustavan, vatrogasni način", rekao je Mikulić na konferenciji za novinare.

Razlozi protiv smanjenja plaća koji su izneseni na prošloj sjednici nisu se promijenili, kao ni okolnosti koje bi dovele do drugačijeg odlučivanja. Takva odluka mogla bi generirati novi trošak za Grad zbog mogućih tužbi jer se ne poštuje Kolektivni ugovor.

Mikuliću nije jasno zašto se predlaže samo smanjenje plaća pročelnika ureda i posebnih savjetnika, a ne i zamjenika gradonačelnika i pomoćnika pročelnika. Stoga pita zašto se smanjenje ne odnosi na sve jednako i je li u redu da plaća pročelnika bude jednaka plaći njegova pomoćnika.

Andrija Mikulić
1 / 5
Andrija Mikulić

"Pozivam gradonačelnika da, ako želi štedjeti, počne štedjeti od sebe. Ova odluka je nejasna, nedorečena i smatram je čistim populističkim potezom", zaključio je Mikulić.

Osvrnuo se i na prijedlog zaključka o pokriću dospjelih dugova KB-a Sveti Duh, Dječje bolnice Srebrnjak i Specijalne bolnice za plućne bolesti, koji su u razdoblju od 2004. do 2017. dosegli 102 milijuna kuna, a za njihovo se djelomično podmirenje predlaže 19 milijuna kuna.

Prostor pokraj nedovrsene Sveucilisne bolnice na kojem bi se u buducnosti trebale sagraditi terme. Nova koncesija Skupština: Gasi se tvrtka Terme Zagreb

Mikulić kaže da KB Sveti Duh ima nepodmireni dug od ukupno 70 milijuna kuna, a po ovom bi prijedlogu trebao dobiti 7 milijuna kuna, dok bi Srebrnjak, s ukupnim dugom od 10 milijuna kuna, trebao dobiti 6 milijuna kuna.

Osim što nije poznato kolike su kamate na te dugove, Mikulić pita zašto još nisu podmireni dugovi iz 2004. s obzirom da Grad svake godine izdvaja novac za podmirenje dugova zdravstvenih ustanova u svom vlasništvu. "Kada nam budu dali odgovore onda ćemo vidjeti hoćemo li podržati prijedlog ili ne", poručio je.

Mikulić je najavio da će Klub HDZ-a na sjednici Gradske skupštine zatražiti dodatna pojašnjenja i oko prijedloga dopune Odluke o komunalnom redu, kojom se predlaže mogućnost ograđivanja spremnika za komunalni otpad o trošku građana. HDZ smatra da taj dodatni financijski teret ne bi trebali snositi građani već Čistoća.

Gradska skupština Skupštinski aktualac SDP: Što je s rotorom?; Bandić: Bože, zašto me ostavi Milan Bandić Objavila fotomontaže Mrak Taritaš ismijala Bandića: 'Osnovao je i Crvenu jabuku, Studio 54...' Vapaj s juga grada Milane, dođi ti u bus 268 da vidiš što je neredovita linija
VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • Deleted user:

  Državu damo, ali plaće ne damo. Tak je. Svoje čuvaj, za ostalo ti puca prsluk. Ne morate smanjiti, spustite ih na razinu plaća državnih službenika.

 • TM:

  Uh,Uh, već sam se uplašio da će oni prvi dići ruku za smanjenje dohodka. Umorni su od silnog rada pa su im ruke stalno u džepu,(tuđemu)

 • Avatar suludisumar
  suludisumar:

  Hm, nisam mislio reci, ali moram. Mikulic je ulazeci u koaliciju sa Bandicem u Zagrebu, prodao zagrebacki HDZ, koji je imao komotnu situaciju za rusenje 365- clane bande povezane samo osobnim interesima, a onda je zbog osobnih interesa i mjesta ... prikaži još! Predsjednika Skupstine prodao kvalitetu na ustrb kvantitete. Njegova je dogorjela, ma koliko god se napuhavao sa svojim doktoratom. Sudra vozim, sudra bo. Dakle, soder mu je dosao glave. Miki je stari politicki lisac, a najstrasnjije je sto ga savjetuje devedesetogodisnji mentor Sikic. Dakle, od nas zagrepcana, bedastiji su samo indijanci sa Bikom koji sjedi i aboridzini eventualno, ali ne nuzno.