Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vapaj s juga grada

Milane, dođi ti u bus 268 da vidiš što je neredovita linija

16.02.2018.
u 10:10

Gradonačelnik provjerio finu liniju 223 umjesto da dođe u najgoru.

Njemu je dovoljan “jedan alarm”, a oni su ih, kažu, poslali stotine. Jasno je, govore putnici s linije 268, što je gradonačelniku Milanu Bandiću prioritet pa mu poručili, nakon što se preksinoć provozao linijom 223 u Dubravi, da dođe na jedan đir i u njihov autobus.

“Mislili smo da će se toga možda sjetiti sam nakon svih incidenata i stalnog pisanja o liniji, ali budući da nije, onda ćemo ga direktno pozvati. Milane, dođi u 268 da vidiš što znači neredovita linija, šou na kotačima”, stoji tako u pismu koji smo dobili na redakcijsku adresu potpisano jednostavno “putnici cirkuske linije”. Kako kažu ti putnici, samom gradonačelniku pisali su već bezbroj puta, ali odgovor nikad nisu dobili.

– Svi su dobro upoznati s glavnim problemima na jednoj od najdužih ZET-ovih autobusnih linija. Stalna kašnjenja, nepojavljivanje autobusa, nepristojni vozači i niz incidenata – rekao je Ivan Mladenović kojeg smo jučer sreli kako 268 čeka na stajalištu kod Avenue Malla. Na ekranu na kojem piše za koliko bus dolazi stajale su tri minute, ali mladi profesor rekao nam je odmah da možemo popričati koliko god treba jer bus za tri minute neće stići. I bio je posve u pravu. Nakon što se na ekranu pojavila obavijest da stiže za “nula minuta” broj 268 jednostavno je nestao s displeja.

1/12

– To vam je posve uobičajeno. Sad će se na stanici okupiti toliki broj ljudi da će se gurati kao ribice u konzervi ili će doći dva busa iste linije, jedan stati na označenom mjestu na stanici, a drugi na cesti – prepričavao nam je Ivan Mladenović, koji je u ovom slučaju komotno mogao koristiti i nadimak “vidoviti Ivan”. Točno kako je i rekao, nakon desetak minuta stajanja ispred trgovačkog centra Zagrepčana je bilo kao pčela u košnici, a u smjeru Velike Gorice pokupila su ih dva autobusa koja su stigla u isto vrijeme, jedan iza drugoga.

– Neka i gradonačelnik dođe koji put pa čeka s nama, da vidi malo kako je to, pogotovo na zimi – u razgovor se ubacila i umirovljenica Karmen Šimić. Šutjeti, zapravo, nije mogao gotovo nitko jer barem po jednu neugodnu situaciju pamti svatko tko se više od dva puta provozao linijom.

Prometne nesreće, gotovo redovito sukobi između putnika i vozača ili kontrolora, koji su čak eskalirali i tučnjavom letvom, govore na stanici, samo su neki od događaja kojih se sjećaju otkako svakodnevno sjede u broju 268.

– Ako ćemo iskreno, kad god mogu, izbjegnem ovu liniju. Ali, naravno, javni prijevoz najjeftiniji mi je i ako baš nema nikoga da me pokupi u gradu, do kuće u Gorici moram busom – rekla nam je studentica Mirela Tašinović, pa dodala kako ne bi bilo loše ni da njen gradonačelnik Dražen Barišić koji put sjedne u “paklenu liniju”. Vozili su se doduše gradonačelnici već skupa u busu, ali u onom 290 koji ide od Kvatrića do zračne luke. Skupa su odštancali karte, baš kao što je to već sto puta radio i sam gradonačelnik Milan Bandić, koji osobno otvara gotovo svaku novu liniju, a ako je suditi po odlasku u Dubravu preksinoć, sad testira i one koje “štekaju”.

– Dovoljan alarm bio mi je poziv našeg sugrađanina koji se redovito vozi ovom linijom i koji se požalio na njezino učestalo kašnjenje. Došli smo i provjerili informaciju – rekao je Bandić u Dubravi, a ostali “njegovi sugrađani” poručili su mu da dođe pa provjeri informacije i s velikogoričke linije. Na rijetko kojoj, rekli su, doživjet će ono što se doživjeti može na 268.

– Jedan bus, a puno emocija, prije svega ljutnje i razočaranja – rekli su putnici.

Kako vozi autobus koji ide od Dubrave do Dupca preko Trnovčice, provjerio je preksinoć Bandić na poziv jednog od Zagrepčanina koji se svakodnevno vozi tom linijom. Nije to, međutim, ni prvi, a sigurno ni zadnji put da gradonačelnik na samom mjestu provjerava što se događa i kao vatrogasac pokušava smiriti situaciju. Neke od najpoznatijih njegovih intervencija jesu kad je pio vodu na Vrbanima, nakon što su se tamošnji stanari žalili da je zagađena, pa se “naduo kao žabac”, kad je napao projektanta lateralnog kanala u Sesvetskom Kraljevcu, a i kad je obišao “poklopce koji klapaju”.

Komentara 14

Avatar Dr Evil
Dr Evil
12:32 16.02.2018.

Dajte već jednom maknite im ZET, dajte im privatnog prijevoznika pa nek se njemu žale. Na kraju krajeva Velika Goriva je grad za sebe i NE mora ZET voziti tamo. Ako nisu zadovoljni sa ZET-om - dajte im privatnika (kao u Samoboru) pa nek se njemu žale i s njim rješavaju dalje...

SA
sargu123
11:09 16.02.2018.

A koja linija vozi u Remetinec? Jednosmjerno, za njega bi bilo dovoljno.

KL
Klepohr
11:33 16.02.2018.

Čujem od jednog Imoćana da im kasne tramvaji po dva sata u Imotskom što im ih je Miki donira

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije