Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Život

Putnici su opet morali čekati bus 40 minuta. Pogodite na kojoj liniji!

Umjesto isprike, u ZET-u nude objašnjenje da 268 ima problema – i prijepodne i poslijepodne
09. studenoga 2017. u 09:01 11 komentara 4758 prikaza
linija 268
Foto: Grgur Zucko/PIXSELL

Tri autobusa koja se nisu pojavila premda su navedena u voznom redu, jedan koji je kasnio i gotovo četrdesetak minuta čekanja. Voljeli bismo napisati da ovo nije još jedna priča o (ne)popularnoj “liniji iz pakla” ili “kažnjeničkoj bojni”, kako nerijetko nazivaju liniju 268 koja vozi na relaciji Zagreb-Glavni kolodvor – Velika Gorica.

autobus 268 vozni nered Ima li ZET lijeka za liniju 268?

Međutim, odmah iz prve rečenice, nažalost, većini je čitatelja jasno da je ponovo riječ upravo o 268-ici jer je to obrazac koji se konstantno ponavlja. Do iste je situacije, govore putnici, došlo i jučer ujutro – šezdesetak njih od 10 sati na Glavnom je kolodvoru čekalo da se autobus za Veliku Goricu napokon ukaže.

Za to su se vrijeme svi ostali busevi, za Travno, Borovje, Lanište, Dugave, Jelkovec, redali i vozili bez problema, dok se dio putnika, navirujući se ispod nadstrešnice na stanici svaki put kada bi iza ugla ugledali vozilo ZET-a, nadao da je to baš autobus koji oni čekaju. Budući da 268-ice nije bilo na vidiku, a (opravdani) gnjev putnika je rastao, prema Gorici je na kraju krenulo vozilo stacionirano na Glavnom kolodvoru na kojemu je do tog trenutka simptomatično pisalo “autobus u kvaru”.

Ne bi bilo strašno da se to dogodilo jednom, dvaput ili triput zbog kaosa u prometu, ali problem s velikogoričkom linijom upravo je u tome što se takve greške i nepoštovanje vozača i ZET-a prema putnicima stalno ponavljaju. Problem se ne rješava ni nakon konstantnih pritužbi građana i upita medija.

Objašnjenje ZET-a isto je i ovoga puta: “Na toj dionici, posebice u prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima, učestali su zastoji i prometne poteškoće zbog izrazite gustoće prometa, što utječe na cjelokupnu prometnu sliku, a tako i na planirani raspored polazaka u javnom gradskom prijevozu”. Jasno je da na stanje u prometu vozači autobusa teško mogu utjecati, ali bilo bi pošteno prema putnicima da im se netko zbog toga jednom u životu barem ispriča.     

linija 268 ZET 'VRAŽJA LINIJA' Opet incident na liniji 268: Izbačeni majka i sin s dječjim biciklom ZET 268 LANA KOVAČEVIĆ Ukleta linija 268 naglo ušutkala i Barišića i Bandića 01.03.2017., Velika Gorica - Anketa povodom uvodjenja karata ZET-a koje kostaju cetiri kune. DKS_56151892 Photo: Igor Kralj/PIXSELL ZBOG DUGOVANJA AGROKORA ZET s prodajnih mjesta Tiska povlači svoje karte
jakupcic
TKO JE UHIĆENI ŠEF ŠUMA
Ima 7 tisuća kuna veću plaću od premijera, dva stana, apartman na moru, zemlju, šumu...
PBZ
I DALJE OPREZNO
Mjere su popustile, ali i dalje je važno biti odgovoran i brinuti o zdravlju
  • Vlaskoulicanec:

    E moji velikogoričanci: velika većina vas se vozi autima u Zagreb a ona manjina koja koristi autobus se onda čudi ko pura dreku kaj je Gorička zaštopana... Kaj bi vi: helikopter? Idite vlakom: on vozi petnaest minuta i nema zastoja. ... prikaži još! To odlično funkcionira i sa Zaprešićem, i sa Sesvetama i sa Dugim Selom...

  • stefj:

    Eto, nije bitno šte se bus čeka, bit će lakše jer je završen natječaj za WiFi mrežu u vozilima ZET-a, Zagrepčani će platiti 26 mil. Kn za nešto što ne može koštati više od napuhanih 2 mil... Ukuduće kada će ... prikaži još! se načekati, moći će u busu besplatno pisati ispričnice zašto kasne i slati ih emailom...

  • xnet0822:

    Oli se to šofer napio, pa nemre vozit ?!