Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ana-Maria Kezerić

Putnici su opet morali čekati bus 40 minuta. Pogodite na kojoj liniji!

linija 268
Grgur Zucko/PIXSELL
09.11.2017.
u 09:01

Umjesto isprike, u ZET-u nude objašnjenje da 268 ima problema – i prijepodne i poslijepodne

Tri autobusa koja se nisu pojavila premda su navedena u voznom redu, jedan koji je kasnio i gotovo četrdesetak minuta čekanja. Voljeli bismo napisati da ovo nije još jedna priča o (ne)popularnoj “liniji iz pakla” ili “kažnjeničkoj bojni”, kako nerijetko nazivaju liniju 268 koja vozi na relaciji Zagreb-Glavni kolodvor – Velika Gorica.

Međutim, odmah iz prve rečenice, nažalost, većini je čitatelja jasno da je ponovo riječ upravo o 268-ici jer je to obrazac koji se konstantno ponavlja. Do iste je situacije, govore putnici, došlo i jučer ujutro – šezdesetak njih od 10 sati na Glavnom je kolodvoru čekalo da se autobus za Veliku Goricu napokon ukaže.

Za to su se vrijeme svi ostali busevi, za Travno, Borovje, Lanište, Dugave, Jelkovec, redali i vozili bez problema, dok se dio putnika, navirujući se ispod nadstrešnice na stanici svaki put kada bi iza ugla ugledali vozilo ZET-a, nadao da je to baš autobus koji oni čekaju. Budući da 268-ice nije bilo na vidiku, a (opravdani) gnjev putnika je rastao, prema Gorici je na kraju krenulo vozilo stacionirano na Glavnom kolodvoru na kojemu je do tog trenutka simptomatično pisalo “autobus u kvaru”.

Ne bi bilo strašno da se to dogodilo jednom, dvaput ili triput zbog kaosa u prometu, ali problem s velikogoričkom linijom upravo je u tome što se takve greške i nepoštovanje vozača i ZET-a prema putnicima stalno ponavljaju. Problem se ne rješava ni nakon konstantnih pritužbi građana i upita medija.

Objašnjenje ZET-a isto je i ovoga puta: “Na toj dionici, posebice u prijepodnevnim i poslijepodnevnim satima, učestali su zastoji i prometne poteškoće zbog izrazite gustoće prometa, što utječe na cjelokupnu prometnu sliku, a tako i na planirani raspored polazaka u javnom gradskom prijevozu”. Jasno je da na stanje u prometu vozači autobusa teško mogu utjecati, ali bilo bi pošteno prema putnicima da im se netko zbog toga jednom u životu barem ispriča.     

Komentara 11

DU
Deleted user
14:20 09.11.2017.

E moji velikogoričanci: velika većina vas se vozi autima u Zagreb a ona manjina koja koristi autobus se onda čudi ko pura dreku kaj je Gorička zaštopana... Kaj bi vi: helikopter? Idite vlakom: on vozi petnaest minuta i nema zastoja. To odlično funkcionira i sa Zaprešićem, i sa Sesvetama i sa Dugim Selom...

ST
stefj
09:39 09.11.2017.

Eto, nije bitno šte se bus čeka, bit će lakše jer je završen natječaj za WiFi mrežu u vozilima ZET-a, Zagrepčani će platiti 26 mil. Kn za nešto što ne može koštati više od napuhanih 2 mil... Ukuduće kada će se načekati, moći će u busu besplatno pisati ispričnice zašto kasne i slati ih emailom...

XN
xnet0822
08:40 14.11.2017.

Oli se to šofer napio, pa nemre vozit ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije