Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za 45 milijuna kuna

Nabavljaju ZET-u 30 novih autobusa na leasing

ZET
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
24.01.2018.
u 08:35

Uzimaju se na razdoblje od pet godina, a jedan od glavnih uvjeta je da su proizvedena 2017. ili kasnije

Trideset poluniskopodnih gradskih i međugradskih autobusa na leasing za 45 milijuna kuna – nova je to nabava Grada, koju će obaviti čim se netko tko autobuse može omogućiti i javi na natječaj raspisan prekjučer.

Vozila se uzimaju za ZET, na razdoblje od 60 mjeseci, odnosno pet godina, a u to će se vrijeme ujedno iz gradske blagajne morati otplatiti i 45 milijuna kuna. Tvrtke koje mogu osigurati 30 autobusa ZET-u za sljedećih pet godina na natječaj se mogu javiti do 20. veljače, kad je i službeno otvaranje ponuda, a iz Grada su im uvjetovali da vozila moraju biti iz 2017. godine ili mlađa, kao i da mogu voziti po ravničarskim i brdovitim terenima te funkcionirati na različitim temperaturama.

Također, busovi moraju imati snažni ovjes, točnije čitavu konstrukciju jer prometuju “s punim brojem sjedećih i stajaćih mjesta”.

Komentara 11

DU
Deleted user
14:58 24.01.2018.

Pa ZET je kao i Velesajam, izdvojen iz Holdinga . Ipak, ZET nimalo ne može utjecati na nabave i najmanjeg vijka, a kamo autobusa, pa Grad odlučuje, ali gubitke će imati ZET. I tako već desetljećima. Grad odlučuje o zaduženjima, o cijenama vožnje, o besplatnom prijevozu, o dobavljačima, o plaćama...ali gubitke proizvodi ZET. Možda...uprava koje ima kao i radnika ili i više?

BU
BubyZG
09:24 24.01.2018.

Rabljeni gradski autobusi iz 2017. godine koštaju na EU tržištu oko 200.000 EUR !!! Ovaj leasing je prevara, jer nakon pet godina i isteka leasing ugovora u ZET-u neće ostati nijedan ( autobusi se moraju vratiti leasing kući ), a potrošit će se oko 200.000 EUR po autobusu. Koja će sad leasing kuća omastiti brk - MAN Iporter Hrvatska kao na slici ili neka druga ... ?

DO
dopizdilomi
10:27 24.01.2018.

Nova pljačka. Zet izlazi iz holdinga a grad plaća.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije