Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Muke po otpadu

Bandića traže detaljnu analizu spremnika za otpad

Foto: Igor Kralj/Pixsell
19.03.2018.
u 19:22

Nakon godina rasprave o otpadu, Bandić još uvijek ne zna, kažu zastupnici, kako će spremnici biti zaštićeni ni koliko stoje

Oporbeni klubovi u svojem zahtjevu upućenom gradonačelniku Bandiću jasni su – traže usporednu analizu podzemnih, čipiranih i zaključanih spremnika i to na temelju njihove cijene, funkcionalnosti te primjerenosti za ugradnju senzora.

Takav prijedlog, iniciran od Kluba zastupnika NL Sandre Švaljek i HSLS-a, podržali su predstavnici svih stranaka – osim, naravno, zastupnika stranke Bandić Milan 365. Podsjetimo, zajednička inicijativa skupštinara uslijedila je nakon što su oporbeni klubovi, sa zastupnicima iz stranke Neovisni za Hrvatsku, na prošloj sjednici blokirali Bandićevu odluku kojom bi se pristup spremnicima trećim osobama onemogućio postavljanjem kaveza.

– Sama riječ kavezi ne asocira ni na što dobro, a osim toga zastupnici nemaju informaciju ni o tome koliko bi spremnici stajali, gdje bi se postavljali ni kako bi izgledali. I ovdje se pokazalo da Grad ima samo maglovitu ideju o tome kako staviti tri kante ispred zgrade. Gospodarenju otpadom pristupa se na nesustavan način – rekla je Švaljek. 

Pogledajte kontejnere u Zagrebu:

1/13

Komentara 7

DO
dopizdilomi
08:39 20.03.2018.

Treba tražiti detaljnu analizu izlaska novca iz gradske blagajne i naplate transparentne nabave.

Avatar Vucibatina
Vucibatina
07:53 20.03.2018.

Koji Rođo bu dobil posel ?

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
10:59 20.03.2018.

Hm, čekaj, ili nisam dobro shvatio, ili se nešto dogodilo. Svi oporbeni zastupnici i ovi od Josipovića. Pa zar to znači da Juda Mikulićius, više nije u ljubavi sa šefom? Ma dajte me najte, a tak su lijepo izgledali kad zagrljeni ulaze u Skupštinu. Izgleda da je eksploatacija šodera malo zapela.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije