Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za akademsku godinu 2020./21.

Maturanti će se za liječnički pregled naručivati putem aplikacije

Foto: Borna Filić/PIXSELL
02.05.2020.
u 09:27

Potvrde nadležnog školskog liječnika o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima, koje zahtijevaju visoka učilišta, izdavat će se uz pomoć Terminka

Maturanti koji se pripremaju na polaganje ispita državne mature i upis na visoka učilišta potvrdu nadležnog školskog liječnika o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima moći će nabaviti putem aplikacije www.terminko.hr.

Potvrde za akademsku godinu 2020./21., koje zahtijevaju pojedina visoka učilišta, izdavat će Služba za školsku i adolescentnu medicinu Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar", a maturanti se mogu prijaviti već od danas. Budući studenti moraju ispuniti upitnik, priložiti, među ostalim, svu recentnu medicinsku dokumentaciju ukoliko boluju od kroničnih bolesti i podatke o cijepljenju, nakon čega će dobiti termin za pregled.

Cilj cijelog postupka, kažu iz "Štampara", skraćenje je vremena boravka prilikom pregleda u ambulanti.

Putem Terminka može se naručiti i za sistematski pregled potreban za upise u prvi razred osnovne škole.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije