Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rade cijeli dan

Mamutica: Kava i šetnja uz buku strojeva i oblake prašine

mamutica (1)
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/8
18.04.2013.
u 08:45

Nakon četrdeset godina konačno je pokrenuta sanacija platoa, a stanari kažu – to je sve zbog izbora i dobivanja glasova

Obnova je počela prije točno mjesec dana, a stanari Mamutice jedva čekaju da prođu još dva kako bi dobili novi, sanirani plato.

Tada im više neće smetati prašina koja se proteklih dana diže u oblacima ni buka strojeva koji kopaju po asfaltu i dižu cijeli gornji sloj.

Voda u garažama

U susjedstvu se čuju nagađanja i teorije zašto se u obnovu krenulo baš sada, a ne ljeti, kada se u gradu odvija većina radova, a Zagrepčani odlaze na odmor.

– Cilj je svega toga dobivanje glasova u sklopu predizborne kampanje za izbor gradonačelnika – komentira društvo koje se svaki dan sreće na istom mjestu nakon jutarnje kupnje. Ipak, ne žele se pretjerano žaliti jer četrdeset godina od gradnje, konačno su stanovnici najveće zgrade u Zagrebu dočekali dan i radove koje su tražili posljednjih desetljeća. 

Neprestano su se žalili na vodu u garažama, posebice za vrijeme kišnih dana, kada je plato prokišnjavao, a konstrukcija korodirala.

Stanovi se tresu

– Sada vode više nema, a raskopani plato preživio je i proljetni snijeg, koji se naglo otopio – kaže umirovljenik Petar Anić proučavajući radove. No na radnike koji neprestano strojevima kruže gore-dolje raznoseći razbijeni materijal ili one koji krampovima raskopavaju rubne dijelove uza zgradu te one koji bagerima razbijaju beton, ne gledaju blagonaklono.

– Dobili smo prije početka radova letak od Grada u kojem nas se moli za razumijevanje zbog buke, ali ovo je užas! Stan mi se trese od sedam ujutro kad počnu radovi pa sve do večernjih sati – priča Milka Pongrac, koja na 16. katu, gdje živi, osjeća vibracije. Radovi ipak nisu utjecali na lokalni kafić, u kojem se okuplja stalno društvo. Sjede na kavi odmah uz strojeve razgovarajući o vijestima iz kvarta. 

– Što ćemo, navikli smo ovdje ujutro piti kavu. Samo je sada malo gušća zbog silne prašine koja se u njoj slegne – šali se Franjo Božičević.

>>'Zašto prije nisam obnovio plato? Pa ubijte me, ali nisam'

>>Mamutica: Oštećenja zaustavila sanaciju platoa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije