Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Luda potjera po Zagrebu: Mercedesom jurio kroz crveno, suprotnim trakama...

Vozač (33) nastavio je bježati pješice i nakon što je autom sletio s ceste i udario u stupić, no dolijao je policajcima
08. kolovoza 2018. u 11:44 51 komentara 29797 prikaza
Potjera u Zagrebu
Foto: PUZ

Muškarac iz Zagreba (33) uhićen je nakon što je u jednoj večeri bježeći Mercedesom od policije napravio 14 prometnih prekršaja zbog kojih će morati platiti 83.000 kuna.

Uhvaćeni krijumčari ljudima Uhićeni u Slunju 'Gle, neće stat!' Pogledajte veliku policijsku potjeru za krijumčarima ljudi

Sve je počelo u nedjelju oko 19.10 sati kada su zagrebački policajci kod Mosta slobode zbog prebrze vožnje pokušali zaustaviti Mercedes A-klase. Međutim, vozač je pobjegao bez zaustavljanja, a policajci su krenuli u potjeru.

Zagrebačka policija objavila je skicu rute kojom je potjera išla. Vozilo je prošlo kroz raskrižje ulica Kruge i Ulice grada Vukovara, vozeći dalje Ulicom grada Vukovara kroz raskrižje Avenije Marina Držića pa vozeći dalje u smjeru juga do Slavonske avenije pa opet u Ulicu Kruge do raskrižja s Ulicom grada Vukovara dalje prema Savskoj cesti, prošavši kroz sva raskrižja na crveno svjetlo. Izbjegavajući policijsku pratnju, vozeći neprilagođenom brzinom između vozila naglim pokretima mijenjajući prometne trake ugrožavajući tako i druge sudionike u prometu, kod raskrižja Savske ulice s Tratinskom prešao je punu crtu na prometnu traku za kretanje vozila iz suprotna smjera, obilazeći zaustavljenu kolonu vozila te ušao u raskrižje sa Savskom ulicom dok je za njegov smjer kretanja bilo uključeno crveno svjetlo. Krećući se Savskom u smjeru sjevera te dolaskom do raskrižja s Vodnikovom ulicom skrenuo je Vodnikovu dok je za njegov smjer kretanja bilo upaljeno crveno svjetlo te se vozio po traci javnog gradskog prijevoza do Trga Mraka Marulića skrenuvši u Vukotinovićevu ulicu ponovno na crveno svjetlo na semaforu.

Policijski očevid nakon potjere za ukradenim automobilom u Novom Zagrebu Burno jutro Potjera u Novom Zagrebu: Policija s više vozila lovila kradljivce automobila

Policijskom suradnjom i praćenjem događaja, vozilo i vozač zatečeni su po drugoj ophodnji, na raskrižju Talovčeve ulice i Ulice Republike Austrije, gdje je automobilom sletio s ceste udarivši u stupić nogostupa i rubni kamen. Vozač ni tu nije odustao - izašao je iz auta i počeo bježati, ali su ga policajci uhvatili u Ilici, kod kućnog broja 181.

Vozač je uz Optužni prijedlog doveden na Prekršajni sud u Zagrebu zbog 14 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: za članak 32., 43., 51., 59., 70., 176., 181. i 216. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (odbijanje postupanja po naredbi službene osobe, sedam prekršaja crvenog svjetla, prekršaj obilaska tj. pretjecanja u suprotnom smjeru zaustavljene kolone po kolniku, upravljanje vozilom tako da to može činiti bez opasnosti za druge sudionike  u prometu i imovine te slijetanja s ceste, uzrokovanja prometne nesreće radi neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama ceste i raskrižja, napuštanje tj. bijeg s mjesta prometne nesreće, odbijanje testiranja na alkohol i drogu, i upravljanje vozilom odnosno vožnja bez vozačke dozvole).

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...:

[video: 26181 / Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...]
Filmushka
PROMO
Video: Ovo su filmovi koje ćete moći besplatno pogledati na Filmushki

A1 izdvaja za Vas

  • zzz:

    A zatvor? Oduzimanje vozačke?

  • domxerex:

    Doživotno oduzeti vozačku i 5-10 godina radne terapije na pošumljavanju Velebita, Biokova, Mosora, ili već neke druge planine. Plus naplata kazni po maksimalnom iznosu. To je ono što bi trebalo. Ali obzirom da lik vjerojatno zna sudce i nekog političara ... prikaži još! vjerajtnije je da će sve otići u zastaru. Pravosudna mafija radi što hoće.

  • gogs0302:

    Tajkun Mačešić je s 1,89 al.velikom brzinom projurio kroz crveno i usmrtio mladića od 22god. Prije toga je već imao 35 prekršaja - ne zaustavljanje na znak stop, vožnja u pijanom stanju, spavanje na pruzi...i nikad nije ostao bez vozačke. ... prikaži još! Za ubojstvo mladića zahvaljujući korumpiranom pravosuđu i Pavasoviću nagrađen je s 2 god.zatvora/min.je 3/,i u Puli je ljetovao samo 13mj. Tako se i ovaj ne mora bojati kazne, jer vjerojatno i on pripada društveno podobnima.