Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Preslagivanje

Kosorova suradnja s Kregarom početak je razlaza HDZ-a i HSLS-a

kregar
Anto Magzan/PIXSELL
11.03.2010.
u 20:29

Najava da će Kregar biti HSLS-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba poruka je Jadranki Kosor. U HNS-u su jako povrijeđeni “izdajom” neovisnog dvojca.

Više od tri mjeseca poslije prvih najava predsjednik HSLS-a Darinko Kosor uspio je nagovoriti Velimira Sriću i Josipa Kregara da mu se pridruže u zajedničkom klubu u zagrebačkoj Gradskoj skupštini. Time je HSLS u Zagrebu postao treća politička snaga, odmah poslije SDP-a i HDZ-a.

Jedva prešli prag
No pridobivanje neovisnih zastupnika imalo je i cijenu – razlaz s koalicijskim partnerom HSS-om, koji je skupa s HDZ-om liberale i dovukao u Skupštinu. Zasad su se razišli samo u Zagrebu, ali to je znak da HSLS traži izlazak iz zagrljaja seljaka i HDZ-a. Iako je Kregar ušao u zajednički klub, ipak nije želio pristupiti stranci zbog koalicije liberala s HDZ-om u Vladi. Rana najava da će Kregar biti kandidat HSLS-a na sljedećim izborima za zagrebačkoga gradonačelnika istodobno je i poruka Jadranki Kosor da na HSLS ne može računati za sljedeće parlamentarne izbore.

– Iako je do lokalnih izbora mnogo vremena, želimo se profilirati kao alternativa i Milanu Bandiću i SDP-u – rekao je Kosor. Međutim, bez obzira na to što je HSLS ojačao, samostalan bi ih izlazak na izbore mogao skupo stajati. Strah od debakla Kosora će vjerojatno gurati prema ionako bliskom mu SDP-u. Na tom putu ispriječit će im se HNS. Narodnjaci su, naime, jako povrijeđeni “izdajom” Kregara i Sriće.

Uskaču u prvo kolo
– Građani će napokon shvatiti da ljudi s neovisnih lista samo čekaju prvu dobru ponudu da se ubace u nečije kolo – rekao je šef zagrebačkog HNS-a Dragan Kovačević. Ljutnja haenesovaca, koji su podržavali Kregarovu kandidaturu za gradonačelnika, mogla bi spriječiti Kosorove planove za približavanje SDP-u.

Naime, socijaldemokrati sigurno neće zbog liberala riskirati partnerstvo s HNS-om. Uostalom, Kosor se nije imao hrabrosti pojaviti ni na ručku kad je Zoran Milanović častio čelnike stranaka koji su podržavali Ivu Josipovića i koji bi mogli biti partneri SDP-a na sljedećim parlamentarnim izborima.

 

Komentara 3

LU
luena
21:22 11.03.2010.

A tko je taj Darinko Kosor...sta je on nasoj kokosici jadranki.??...nekako se oni nevole. ;(

Avatar puky
puky
21:06 11.03.2010.

... suradnja u smislu izbora za gradonačelnika Glavnograda ... ? ... pa to će bi tek za 3 godine ... o čemu piše ovaj članak ... ? ... mislio sam da se ovakve stvari mogu samo u \"jutarnjem\" događati ali eto ... strava ...

Avatar puky
puky
21:25 11.03.2010.

\" Iako je do lokalnih izbora mnogo vremena, želimo se profilirati kao alternativa i Milanu Bandiću i SDP-u – rekao je Kosor\" ... lijepo čovjek kaže da mu je cilj nadjačati kugo-komunjare a iz naslova čitamo kako su okrenuli oštricece prema HDZ-u ?!?! ... u ostalom u Glavnogradu , HDZ i taj kosor i nisu koalicijski partneri ... parlamentarni izbori će biti prije lokalnih a siguran sam da HDZ-u HSLS neće trebati za sastavljanje vlade jer ćemo si to sami osigurati ... strava ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije