Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bez natječaja

Komedija na pozornici ljetnog kina Tuškanac

kino
Igor Kralj/PIXSELL
19.05.2012.
u 09:06

Ljetno kino Tuškanac trebalo bi postati glavna glazbena pozornica ljetnih večeri u gradu. U obnovu je uloženo 4,3 milijuna kuna, prva projekcija 25. svibnja

Obnova ljetnog kina Tuškanac na Dubravkinu putu gotovo je završena, a 25. svibnja, nakon desetljeća zanemarivanja, djelo arhitekta Kazimira Ostrogovića iz 1954. godine dočekat će prvu kinoprojekciju. Iako projekt još nije završen, u kino smješteno usred šume, koja ga je zamalo progutala, dosad je uloženo oko 4,3 milijuna kuna, a na korištenje ga je, na iznenađenje javnosti, dobilo kazalište Komedija.

- Kad je završena prva faza projekta dobili smo ponudu da koristimo prostor. Ovo je prirodni tijek ljetnog glazbenog programa koji smo četiri godine radili na Jarunu, a zatim na Bundeku - kaže ravnatelj kazališta Komedija Niko Pavlović. Nikakav natječaj za korištenje nije bio raspisan, a iz Ureda za kulturu nisu imali komentara zašto je upravo Komedija dobila atraktivan prostor na korištenje. Neki navode da objašnjenje leži u dobrim odnosima Komedije i gradske uprave čiji je dio, konkretno u Uredu za kulturu, postao jedan njihov dojučerašnji zaposlenik, o čemu iz Grada nisu imali komentara. Iako se očekivalo kako će s ovom idiličnom pozornicom Zagreb konačno dobiti kino na otvorenom s 500 sjedaćih mjesta, Pavlović kaže kako Zagrebu nedostaje upravo glazbena pozornica, ali i da će mjesta biti i za dramske i filmske sadržaje.

- Namjera je da se na Tuškancu objedini glazbena ponuda Zagreba u sklopu Zagrebačkog kulturnog ljeta. Naravno, filmovi bi imali značajni dio. Pozornica bi trebala živjeti od polovice lipnja do polovice rujna. U dogovoru smo s Koncertnom direkcijom Zagreb i ostalim udrugama jer imamo pretenzije da se stvori kultno glazbeno mjesto - objašnjava Pavlović.

Ključne riječi

Komentara 1

LA
Lavica7
11:49 19.05.2012.

Dobar datum otvaranja. 25.o5.!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije