Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb

Iz ureda u ured, pa će biti kuna za obalu Save

Gradski ured za prostorno uređenje onom za strategijsko planiranje dat će 9,5 milijuna kuna kako bi se realizirao “Zagreb na Savi”
10. srpnja 2018. u 08:42 2 komentara 1189 prikaza
Sava
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Projekt je to za generacije – ustvrdio je gradonačelnik Milan Bandić za “Zagreb na Savi”, a onda mu je za smještanje privremenih montažnih objekata i paviljona za prikazivanje filmova te sunčališta i bazena – ponestalo novca.

Krevet BESPLATNI SMJEŠTAJ Otvoren natječaj za besplatni smještaj studenata u 'Domu sv. Antuna Padovanskoga'

Sve po natječaju

Radovi na obali od Jaruna do Bundeka počeli su, podsjetimo, u travnju, a tada je i rečeno kako će se barem veći dio završiti do 1. lipnja, dok će u konačnom “proizvodu” Zagrepčani uživati već ovog ljeta. Stiglo je i to ljeto, dio obale bageri su očistili, a sad sve stoji upravo onako kako su strojevi ostavili. Neće, međutim, još dugo, barem ako je suditi po milijunima koji se sad prebacuju u fond razvitka područja uz Savu.

– Iz Gradskog ureda za prostorno uređenje u Gradski ured za strategijsko planiranje prenosi se 9,5 milijuna kuna, a sredstva će se koristiti za provedbu “Aktivnosti na Savi”, temeljem prvonagrađenog natječajnog rješenja Međunarodnog natječaja Europan 13, koji se bavi temom “Prilagodljivi grad” – objasnili su iz Grada pa dodali kako je cilj cijele aktivnosti vraćanje građana na Savu, ali i urbano oživljavanje prostora uvođenjem različitih sadržaja i atrakcija.

Dubec: Radovi na tržnici TRŽNICA NA KRAJU GRADA Od Dupca još ništa, radovi na placu trajat će do kraja godine

Planira se implementacija niza privremenih objekata za različite namjene u zoni rijeke Save, kažu, a oni bi se trebali nalaziti na pet lokacija. Sve će se raditi prema projektu Carlosa Zarce, Sare Palomar i Josea Luisa Hidalga iz Španjolske te Zuhale Kol iz Turske, koji su i pobjednici natječaja Europan 13, a koštat će 20 milijuna kuna.

Plaže i pozornice

Podsjetimo, uz Savu trebale bi se izgraditi pješačko-biciklističke staze, sportski tereni, plaže s nasipanim pijeskom, pozornice na otvorenom, kina, vidikovci te niz objekata sa zabavnom i ugostiteljskom ponudom. Sve što će postavljati, bit će montažno, kako bi se, u slučaju podizanja vodostaja, svi objekti mogli brzo razmontirati i ukloniti u roku 24 sata.

Jeste li primijetili neobične aute nizozemskih tablica u Zagrebu?

Sava
1 / 12
Skupina šarenih automobila nizozemskih tablica našla se danas u Deželićevoj ulici u Zagrebu.

 

Plazma keksi
PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH
Predsjednik Europske nogometne federacije podržao važan projekt u Hrvatskoj
Bambi
DRUŠTVENA SOLIDARNOST
Jedna od najvažnijih regionalnih konditorskih tvrtki ugradila je društveno poslovanje u svoju poslovnu filozofiju
  • Avatar suludisumar
    suludisumar:

    Hm, čak i komarci uz Savu umiru od smijeha od ovakvih bedastih obećanja.

  • vorda400:

    Zagreb na Savi?? Mislite Zagreb na Savi do prve poplave kad se digne Sava do vrha nasipa pošto nitko nigdje ne čisti korita rijeka