Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
detalji incidenta u dugavama

Horor u Novom Zagrebu: Krvavi Rus uletio je u kafić, za njim su stigli ostali, a onda je nastao kaos

Zagreb: Policija na mjestu pucnjave u Dugavama
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/2
13.01.2024.
u 15:18

Podsjetimo, izvijestili smo i kako je ista grupa Rusa nekoliko sati ranije ušla i u obližnju dječju igraonicu, a navodno su probleme pred istim kafićem radili i dan ranije.

Incident u novozagrebačkom naselju Dugave koji je uznemirio stanovnike prepričava se već danima, a događaj je potvrdila i policija. Sve se odvilo u srijedu, 10. siječnja oko 22.30 sati u kafiću u Ulici Josipa Seissla kada su, prema izjavama svjedoka, trojica tražitelja međunarodne zaštite porijeklom iz Rusije, ušla u inače mirni kvartovski kafić.

– Ušao je u kafić krvave glave i tražio da se opere. Konobarica mu je to dozvolila, a onda je počeo pljuvati i nešto vikati, imao je i nož pa su ga gosti i vlasnik izbacili van – ispričao je svjedok za 24sata. Rus se potom vratio s još dvojicom te počeo raditi nerede i ispred kafića. Navodno su bili alkoholizirani. Vlasnik kafića potom je pozvao policiju koja je, prema izjavama očevidaca, stigla vrlo brzo s kombijem i interventnom jedinicom.

– Došli su zaista jako brzo. Nisu ni zakočili do kraja, a već su policajci iskakali iz kombija. Ti Rusi su se razbježali po kvartu i čuli smo da su ih tražili tri sata, jednog nisu ni pronašli. Ispod jednog auta našli su nož, koji je ovaj krvave glave odbacio – ispričao je svjedok za 24sata.

POVEZANI ČLANCI:

Zagrebačka policija potvrdila je događaj te navode kako su dolaskom na mjesto događaja ispred navedenog objekta zatečena su tri državljana Rusije za koje je utvrđeno da su tražitelji međunarodne zaštite. Jedan od njih je odbacio oštri predmet te je protiv njega podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz članka 29. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja, dok je protiv svih podnesen optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Počinitelje prekršaja su uhitili i odveli na Općinski sud u Novom Zagrebu.

Dio stanovnika novozagrebačkog kvarta, iako ranije nisu imali problema s tražiteljima azila iz obližnjeg Porina sada se ne osjećaju u potpunosti sigurno. Podsjetimo, izvijestili smo i kako je ista grupa Rusa nekoliko sati ranije ušla i u obližnju dječju igraonicu, a navodno su probleme pred istim kafićem radili i dan ranije.

VIDEO U Podsusedu izgorjela automehaničarska radiona

Ključne riječi

Komentara 27

Avatar brons
brons
18:22 13.01.2024.

Odmah protjerati iz HR

Avatar dr. Evil
dr. Evil
17:27 13.01.2024.

Tamo rat bijesni oni se u Zagrebu zafrkavaju, treba te Ruse čim prije poslati na frontu.

Avatar Oluja 95'
Oluja 95'
15:38 13.01.2024.

Imigracija. Ovo je početak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije