Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEM JAKUŠEVCA

Građani se okupili: 'Ne možemo više ovo trpjeti. Spremni smo životima braniti dovoz smeća'

Zagreb: Mirno okupljanje građana u prostorijama DVD Jakuševec nakon novog odrona na odlagalištu otpada
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/35
04.12.2023.
u 22:39

Novi odron smeća, drugi u manje od mjesec dana, dogodio se u ponedjeljak oko 6.40 sati

Zagrepčani su se, nakon novog odrona otpada, okupili ispred Mjesnog odbora Jakuševec. Nekoliko gradskih inicijativa pozvalo je na mirno okupljanje, a jedna od njih, Za bolji Novi Zagreb, istaknula je kako se bori za rješavanje problema odlagališta. Članica Miljenka Ćurković navela je kako nije riječ o prosvjedu, nego okupljanju građana kako bi razgovarali o problemu. 

"Želimo da svi mi kao građani, pogotovo stanovnici Jakuševca na koje ovo najviše utječe, vidimo što i kako dalje. Najviše nas brine odlaganje bio otpada, ono premašuje kapacitete kompostane, a zbog njega su se povećale dnevne količine otpada. O tome se ne govori, ali mislim da je problem nastao upravo s većim razvrstavanjem otpada i da bi kod bio otpada njega trebali preuzeti oporabitelji jer za njegove količine trenutno nema kapaciteta", rekla je, kako prenose 24sata.

Građani su za situaciju okrivili gradonačelnika Tomislava Tomaševića i Možemo! te poručili kako je Grad trebao reagirati. 

VIDEO Poslušajte dramatičnu snimku radnika s Jakuševca: 'Eksplodiralo je. U zadnji čas sam izašao van'

"Ovo se više ne može dopustiti. Moramo se okupiti i zatvoriti Jakuševec. Ne možemo više ovo trpjeti. Mi smo spremni svojim životima ponovno nakon 2012. braniti dovoz smeća ovdje. Došlo je do nas, ovdje smo se rodili i više nema mogućnosti da se ovako nastavi. Nekako to moramo zaustaviti, makar našim životima. Nevjerojatno je što nam radi gradska uprava, vlast, svi živi", rekla je Marina Murat, jedna od okupljenih. Neki od građana, također, spremni su odseliti jer ne mogu trpjeti smrad. 

Podsjetimo, tri osobe ozlijeđene su u novom odronu smeća na zagrebačkom odlagalištu otpada Jakuševec. Novi odron smeća, drugi u manje od mjesec dana, dogodio se u ponedjeljak oko 6.40 sati. 

VEZANI ČLANCI:

Bojite li se za zdravlje zbog odrona na Jakuševcu?

Komentara 2

BJ
bjmaro
06:45 05.12.2023.

Nadam se da ce ova havarija zatrpati stranku Možemo duboko u povijesno smetlište

ĆA
ĆanotaKrljo
05:43 05.12.2023.

nešto utihnuste vi kojima su do jučer usta bila puna riječi "možemo" okrenuste sad na riječ NEMOŽEMO (više)... stoji u naslovu !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije