Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Grad: Pregledali smo obrazovne ustanove i nema značanije štete, izuzev jedne škole

U potresu koji je pogodio Zagreb u ožujku oštećeno je, pak, 175 odgojno-obrazovnih objekata, a obnovljeno je njih 162.
10. siječnja 2021. u 11:00 5 komentara 789 prikaza
Dio škola u centru Zagreba koje su oštećene u potresu danas nisu otvorile svoja vrata
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

U dosad provedenim pregledima statičara i inženjera gradskog Ureda za obrazovanje utvrđeno je kako je riječ o tek manjim oštećenjima na obrazovnim gradskim ustanovama, što znači da nema značajnije štete, izuzev, kažu iz poglavarstva, oštećenja utvrđenih na objektu Područne škole Donji Dragonožec. 

Potres kod Petrinje TLO SE I DALJE TRESE Potres jačine 3,8 stupnja zatresao petrinjsko područje, potom i jedan slabiji kod Velike Gorice

"Ističemo, međutim, kako su odmah po pregledu spomenute škole od strane ovlaštenog statičara započeti radovi na obnovi i sanaciji nastalih oštećenja, još 31. prosinca 2020. godine, a u tijeku je i sanacija svih spomenutih utvrđenih manjih oštećenja u školama i vrtićima Grada Zagreba.  S obzirom na uzastopne, gotovo svakodnevne potrese i naknadna podrhtavanja,  statičari i inženjeri  kontinuirano obavljaju preglede odgojno-obrazovnih objekata te se sva utvrđena oštećenja saniraju po svim pravilima struke", vele iz Grada dodajući kako im je sigurnost djece, učenika i zaposlenika škola i vrtića apsolutni prioritet Grada.

U potresu koji je pogodio Zagreb u ožujku oštećeno je, pak, 175 odgojno-obrazovnih objekata, a obnovljeno je njih 162. Obnova preostalih 13 objekata je u tijeku te nedavni potresi, kažu iz Grada, nisu ugrozili prvotno predviđene rokove za završetak njihove obnove.

Viralni recept
Recept za pečeni krumpir 'srušio' internet: Ova metoda i začini spoj su koji čine savršenstvo
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade
  • liliZG:

    mislim da je krajnje vrijeme za Ništa Nas Nesmije Iznenaditi,.... vrijeme je da se vrate dobre edukativne tekovine, učiti djecu i ljude kako se ponašati u slučaju potresa, požara i napada kemijskim oružjem (nećete vjerovati naš direktor osnovne škole je ... prikaži još! i to proveo jedamput-za one koji neznaju, zatvaraju se prozori i onom širokom smeđom trakom lijepe se spojevi između štokova i prozora),... muška i ženska djeca bi opet trebala obavezno u vojsku i to bar 6 mjeseci da nauče redu radu disciplini i rukovanje svim oružjima jer nikad ne znaš kada će ti zatrebati, .... u osnovnu školu uvesti obavezno prvu pomoć i domačinstvo, tehnički odgoj vratiti na stari nivo gdje se smjelo raditi i alatom a ne samo teorija.... možda će nam onda društvo postati snalažljivije u slučajevima svih nepogoda ili napada....vježbom do savršenstva...

  • Vito:

    Kakva je razlika između škole i odgojno-obrazovnog objekta???

  • Vito:

    Je li to sukladno razlici između čistaćice i radnice za higijenu prostora???