Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
komentirali situaciju u oš ivanja reka

Grad: 'Auto je neovlašteno punio jedan od djelatnika, ravnateljica mu uručila opomenu pred otkaz'

Foto: Čitatelj
1/5
24.11.2023.
u 16:01

Đaci i profesori OŠ Ivanja Reka već se dva tjedna, zbog eksplozije dimnjaka, smrzavaju na nastavi, školsku struju umjesto grijalica troši električni automobil

Đaci i profesori OŠ Ivanja Reka već se dva tjedna, kako doznajemo, smrzavaju na nastavi jer u školi nema grijanja, a razlog tomu je nedavna eksplozija dimnjaka. 

Zabrinuti roditelji nekoliko su se puta obratili v.d. ravnateljice Dubravki Crnić jer se djeca nakon oštećenja dimnjaka ne mogu grijati, no ona, tvrde, nije reagirala.

Privremeno rješenje, podsjetimo, pokušali su pronaći u električnim grijalicama, no rečeno im je kako školska struja za njih nije dovoljno jaka, a nedugo nakon toga ispred škole su pronašli električni automobil koji se puni, upravo na školsku struju. 

O cijeloj smo situaciji upitali i gradsku upravu iz koje su nam, među ostalim, kazali kako je odmah po zaprimanju obavijesti o kvaru u školskoj kotlovnici provedena ekspertiza i dogovorena sanacija oštećenja. 

– Međutim, s obzirom da je za sanaciju oštećenja potreban specifični materijal, odnosno dijelovi i oprema koja se izrađuje po narudžbi, po potrebnim dimenzijama za školsku kotlovnicu, sanacija nije mogla biti izvedena u kratkom roku. U srijedu je uspješno saniran i pokrenut sustav grijanja putem dizalica topline, međutim, s obzirom da se škola grije primarno putem podnog grijanja, a uzevši u obzir veličinu škole, potrebno je nekoliko dana da sustav dosegne puni kapacitet. Već danas u školi je temperatura zadovoljavajuća i u skladu s vrijednostima propisanima Državnim pedagoškim standardom. Sanaciju plinskog dijela sustava grijanja očekujemo u narednih desetak dana, po dobavljanju svih potrebnih dijelova – stoji u odgovoru iz Grada. 

VEZANI ČLANCI: 

Doznajemo i kako sporni automobil marke Mercedes koji se, kako kažu iz Grada, neovlašteno punio koristeći školsku struju, pripada jednom od djelatnika škole. 

– Po saznanju o neovlaštenom punjenju automobila od strane jednog od djelatnika škole, ravnateljica škole djelatniku je izdala pisano upozorenje na obvezu iz radnog odnosa, odnosno, opomenu pred otkaz – kažu iz Grada. 

Komentara 6

Avatar Seurat
Seurat
20:03 24.11.2023.

Ne može jedno auto povući struje kao sve grijalice u učionicama odjednom koje bi bile priključene. Šta histerizirate!

EJ
ejStef
19:47 24.11.2023.

Lijepo je vidjeti te zelene kako čuvaju okoliš, pa makar uzimali djeci od usta, a nama iz novčanika.

PO
Poletarac101
21:25 24.11.2023.

I kaj sad?Da on/ona nije punio Auto nebi bilo zime?Napravite mjesto za punjenje E Autića i napravite u školi za djecu grijanje kak spada ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije