Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREBAČKA ŽUPANIJA SUFINANCIRA

Gotovo dva milijuna kuna za povećanje energetske učinkovitosti

energetska učinkovitost
Sanjin Strukić/PIXSELL
25.06.2014.
u 10:34

Subvencije može dobiti 50 kućanstava, natječaj je otvoren do 23. srpnja, a vrijedi za stanare zgrada

Povećanje toplinske zaštite ovojnice kućanstva, zamjena postojeće ugradnjom nove vanjske stolarije, grijanje ugradnjom plinskih kondenzacijskih kotlova i prozračivanje ugradnjom uređaja za povrat  topline otpadnog zraka preinake su koji će građani Zagrebačke županije moći napraviti uz sufinanciju. Županija je, naime, raspisala javni natječaj za sufinanciranje projekata povećanja energetske učinkovitosti u 50 kućanstava, natječaj je otvoren do 23. srpnja, a vrijedi za stanare zgrada.

Troškovi opreme i ugradnje sustava financirat će se u iznosu od 50 posto ukupnih troškova. Od toga, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost snosit će 26,67 posto troškova, odnosno najviše 20.000 kuna po korisniku, a Zagrebačka županija 23,33 posto, najviše 17.500 kn po korisniku. Najveći novčani iznos subvencije koji korisnik može ostvariti je 37.500 kuna. Nepovratna novčana sredstva isplaćivat će se u obliku vrijednosnog kupona, a dodatna pitanja mogu se postaviti na brojeve telefona 6009 476 i 0800 820 821 ili na e-mail adresu uog@zagrebackazupanija.hr i natjecajEnU@regea.org.

>>Energetska učinkovitost, održiva gradnja te korištenje recikliranih resursa u RH

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije