Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odmor u gradu

Fora radionica za djecu – uče 
o moru, voću i izrađuju robote

fora radionice (1)
Foto: Fora radionice
1/3
24.07.2013.
u 17:00

Udruga “Želim biti znanstvenik” osmislila je originalan ljetni kamp Fora radionice za petnaestak djece od 6 do 11 godina

Zašto je more slano, a voće i cvijeće različitih boja? Zašto cvrčci cvrče? Kako napraviti robotsku ruku ili sagraditi most? Djeca su posebno znatiželjna. Ljeto je, nema škole, obuzela ih je dosada. Udruga “Želim biti znanstvenik” pronašla je pravi način kako djeci omogućiti savršen ljetni odmor. Riječ je o projektu Fora radionice koja organizira kamp za 15-ak djece od 6 do 11 godina.

– Dvije su teme. Kamp “Proučavanje ljeta” održava se 29. srpnja do 2. kolovoza i 12. do 16. kolovoza, a “Low tech robotika” od 5. do 9. kolovoza. Program traje od 8 do 16 sati i odvija se u prostorima u Gornjem Vrapču na adresi Zumbulska 25. U blizini je i park-šuma Grmoščica koja je pogodna za šetnje i istraživanje u prirodi – objasnila je Jelena Gašpar iz Grizli komunikacije. 

Djeca tako imaju priliku postati znanstvenici, istraživači, inženjeri. Učit će o toplini, moru, graditi sunčane satove, baviti se taljenjem, proučavati bioluminiscenciju krijesnica, izrađivati robote i još mnogo toga. 

– Osigurani su im zdravi obroci, oprema i prijevoz. Cijena je kampa 1500 kuna – kazala je Gašpar.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije