Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Evo tko će biti Zagrepčanka godine. I tko će dobiti Nagradu Grada...

Za Nagradu grada, koja nosi priznanje i novčanu nagradu, nominirano je 15 osoba. Za nagradu koja uključuje samo priznanje predložen je Institut Ruđer Bošković, i to za rezultate postignute u promicanju znanosti.
18. travnja 2016. u 14:15 7 komentara 2075 prikaza
Sandra Perković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Sandra Perković, nova saborska i donedavna skupštinska zastupnica, te Milana Vuković Runjić, književnica i kolumnistica, nova članica Bandićeve stranke, na Dan grada Zagreba, 31. svibnja, imat će razloga za slavlje.

Perković će biti okrunjena titulom Zagrepčanke godine, a Vuković Runjić bi trebala, barem prema prijedlogu Odbora za javna priznanja, biti nagrađena Nagradom Grada. Hoće li se za nagrade dati zeleno svjetlo, odlučit će skupštinari na idućoj sjednici.

Perković tako u svojoj kategoriji nema konkurencije – za titulu je naime prije zaključenja roka pristiglo 11 nominacija, a prema službenom objašnjenju, Perković je izabrana kao najbolja i bit će nagrađena za neosporne sportske uspjehe, ali i za promicanje sporta u političkim krugovima.

Milana Vuković Runjić | Autor : Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

– Četvrtu godinu zaredom najbolja je zagrebačka sportašica čije rezultate zna ne samo cijela hrvatska nego i svjetska javnost. Popularnost istinske sportske heroine može se mjeriti s popularnošću njezinih muških kolega. Sportskim rezultatima, upornošću, hrabrošću i mentalnom snagom, postala je idol mladih sportašica, ali i svih drugih – samo je mali dio službenog objašnjanja za uručenje nagrade Zagrepčanka godine.

Za Nagradu Grada osim nominacije Vuković Runjić, predloženo je još 15 istaknutih stručnjaka, umjetnika ali i uspješnih institucija.

Za priznanje i novčanu nagradu tako su između ostalog predloženi i Damir Boras, rektor Sveučilišta u Zagrebu i redoviti profesor u trajnom zvanju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Branimir Budetić, svjetski prvak za osobe s invaliditetom u atletskim disciplinama bacanja koplja i diska te u petoboju, Marijan Hržić, izvanredni profesor Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, filmski redatelj Dalibor Matanić, pjevačica Gabi Novak i akademska glazbenica i orguljašica Ljerka Očić.

Za nagradu koja uključuje samo priznanje predložen je Institut Ruđer Bošković, za postignute rezultate u teorijskom i praktičnom radu u promicanju znanosti i gospodarstva.

zbog nacističkih konotacija
Nakon što ga je RTL izbacio iz emisije oglasio se utučeni Jurica: 'Imam vam potrebu sve objasniti'
G
PASTELNO PROLJEĆE
Guess nagradni natječaj - uslikaj svoju kombinaciju i osvoji nagrade!
  • jasnaherc777:

    Ma molim vas ljepo nemoj te se prosipat od tolik osoba po čemu su one dvi izuzetak jedna priča svašta samo da je u centru pažnje druga baca a baš i nema neku priču a disu tolike drage mile pametne ... prikaži još! osobe vridne poslovne itd.negledajuči jesu li žene ili muškarci.

  • LeonardS:

    Perkovićka koja je ušla u politiku,za rezultate u sportu klanjam se, Runjićka koja piše gluposti o seksu, pa moj gradonaćelniće nemože ti pomoći ni bog koji ti je često u ustima ali čovijek nije....

  • IvanXXIII.:

    Strašno je na što je spala nekad ugledna nagrada.