Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
lokacija uz kupu

Evo gdje će biti spomenik svim braniteljima iz županije

Most na Kupi
Foto: Kronike VG
27.03.2014.
u 09:06

Mjesto postavljanja jedinstvenog obilježja u općini Pokupsko predložio je tim zadužen za organizaciju Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije

Na trećoj sjedici Odbora za hrvatske branitelje Zagrebačke županije odlučeno je kako će jedinstveno županijsko spomen obilježje hrvatskim braniteljima Domovinskog rata biti na velikogoričkom području.

Kronike Velike Gorice javljaju da će spomenik biti postavljen u Općini Pokupsko, pored mosta na rijeci Kupi. Lokaciju je predložio tim zadužen za ovogodišnju organizaciju Dana hrvatskih branitelja Zagrebačke županije. Oni su članovima Odbora i predstavili prijedlog idejnog rješenja za izradu spomen obilježja svim braniteljima s područja županije koji su sudjelovali u Domovinskom ratu.

Članovi Odbora obaviješteni su o prijedlogu povećanja sredstava za liječenje branitelja medicinskom rehabilitacijom u Specijalnoj bolnici Naftalan u Ivanić-Gradu. U tu svrhu Županija planira osigurati dodatnih 74.000 kuna, što je dostatno za liječenje 19 branitelja s područja Zagrebačke županije.

Naime, Zagrebačka županija je u 2014. godini za ovu svrhu osigurala 100.000 kuna, što je bilo dovoljno za liječenje 26 branitelja, a planiranim povećanjem sredstava, liječenje medicinskom rehabilitacijom bit će osigurano za ukupno 45 branitelja s područja županije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije