Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Donosimo odgovore: Koje će škole biti obnovljene do jeseni ove, a koje tek 2022. godine?

Što se tiče vrtića, četiri su ukupno označena žutom, a svi bi trebali biti sanirani do jeseni.
19. svibnja 2020. u 14:52 1 komentara 2062 prikaza
Gornjogradska gimnazija
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Gdje će moje dijete ići u školu na jesen? Jedno je to od bezbroj pitanja koja neprestano postavljaju roditelji učenika čije su škole stradale u potresu. Jer, mada je Grad Zagreb objavio popis lokacija u koje će učenici iz škola poput OŠ Bukovac, OŠ Miroslava Krleže i OŠ Vugrovec-Kašina provoditi svoje dane do kraja ove školske godine neizvjesno je, kažu roditelji, što će se dogoditi u idućoj. A nitko ništa ne govori, dodaju, ne spominju se planovi. Kad ćemo, ponavljaju, znati gdje ćemo s djetetom na jesen?

Zagreb: Roditelji djece iz OŠ Bukovac traže da se zgrada škole sruši i sagradi nova APEL NADLEŽNIMA Roditelji učenika OŠ Bukovac: Umjesto da krpate staru, sagradite našoj djeci novu školu

Kako nam je Gradski ured za obrazovanje ranije rekao, 25 je osnovnih i srednjih škola te vrtića koji su dobili žutu ili crvenu oznaku, a također su nam rekli da će većina njih biti spremna za svoje učenike do jeseni. Tako stoji i u Izvješću o štetama na odgojno- obrazovnim objektima koje objavio Grad Zagreb, a u kojem je, kategorizirano po oznakama popisano stanje svih zagrebačkih škola i škola na dan 27. travnja, kao i predviđeni datum kad se očekuje kad će se pojedina zgrada vratiti u funkciju.

Gornjogradska gimnazija
1 / 16
06.05.2020., Zagreb - Roditelji djece iz OS Bukovac napravili su peticiju koja je prikupila 2700 potpisa u samo nekoliko dana. Skola je jako ostecena u potresu i djeca na jesen nece imati gdje na nastavu. Umjesto da se steta sanira i skola zakrpa, traze da se zgrada srusi i digne nova po projektu kojeg vec imaju. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Iz njega se može vidjeti da će učenici "crvene" Gornjogradske gimnazije te "žute" Škole primjenjene umjetnosti i dizajna na povratak u stare školske klupe morati čekati najduže, jer se završetak obnove na njihovim objektima planira tek za rujan 2022. godine. Sve do 31. prosinca 2021. godine radit će se na OŠ Bukovac koja bi trebala dobiti kompletnu rekonstrukciju, kao i na Hotelijersko-turističkoj školi koja bi se dogodine trebala preseliti u preuređene prostore Učeničkog doma na Botićevom trgu, a isti je rok predviđen za Školu za klasični balet.

Zagreb: Odvoz građevinskog otpada nastalog u potresu šTETA OD POTRESA Popis zagrebačkih vrtića i škola stradalih u potresu. Njih 25 neuporabljivo

Do početka školske godine 2021/2022. obnovljene bi trebale biti OŠ Petra Zrinskog u Krajiškoj te OŠ Vugrovec-Kašina, kao i OŠ Miroslava Krleže na Kaptolu. Tad bi trebale biti završene i dvije srednje škole, i to Prva ekonomska škola, Gimnazija Tituša Brezovačkog te Učenički dom Ante Brune Bušića u Gajevoj ulici. Sve druge oštećene osnovne i srednje škole prema Izvješću trebale bi biti spremne do početka nove školske godine s time da bi neki “žuti” objekti poput OŠ Markuševec i XI. gimnazije, dovršeni trebali biti i do kraja lipnja, odnosno sredine srpnja.

Gornjogradska gimnazija
1 / 15

Što se tiče vrtića, četiri su ukupno označena žuto, a svi bi trebali biti sanirani do jeseni. Dječji vrtić Gajnice i DV Krijesnica rok završetka imaju 1. rujna, vrtić u Markuševcu bi dovršen trebao biti mjesec dana kasnije, dok će najranije saniran biti Dječji vrtić Vjeverica u Ulici Šufflaja, i to do 15. srpnja.

Miroslav Škoro i Andrej Plenković
brifing zbog krize
Sastanak s premijerom? SDP i Most idu, Škoro će pričekati poziv
A1 Leadership Talks
DONOSI A1
Oni stoje iza proizvoda i tvrtki zbog kojih naši ljudi ostaju u Hrvatskoj: Poslovi budućnosti već danas su tu, viličaristi postaju menadžeri robotskih flota
  • Pluribus:

    Super, s obzirom na to kakav je potres bio... Baš me zanima kako bi sve izgledalo da se potres desio u bilo kojem drugom gradu.,..