Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počinio 43 kaznena djela

Dolijao razbojnik koji je plastičnim pištoljem harao poštama, ljekarnama, trgovinama i kioscima

Zagreb: Policija ispred zgrade stana Slaviše Penave, osumnjičenog za korupciju u Poreznoj upravi
Matija Habljak
23.07.2023.
u 12:23

Zagrebačka policija uhitila je 42-godišnjeg počinitelja 43 razbojstva koji je maskiran zimi kapom, a ljeti šiltericom plastičnim pištoljem u jednoj ruci, a vrećicom u drugoj ruci, od zaposlenika tražio novac

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje 43 kaznenih djela „Razbojništvo“.
 
U petak, 21. srpnja oko 11. sati u Rapskoj ulici, u tom trenutku za policiju nepoznati počinitelj počinio je razbojništvo u ljekarni te otuđio novac. Policijski službenici, obilazili su zonu mjesta događaja, uočili muškarca koji je kod njih izazvao sumnju, te s obzirom da se udaljavao s mjesta gdje je počinjeno kazneno djelo, sustigli su ga i uhitili. Kroz kriminalističko istraživanje, policijski službenici su utvrdili kako se osumnjičeni dovodi u vezu s drugim brojnim kaznenim djelima „Razbojništvo“.

Naime, sumnja se da je osumnjičeni s unaprijed stvorenom namjerom ostvarivanja protupravne imovinske koristi od svibnja 2021. pa sve do 21. srpnja 2023. počinio 43 razbojništava, od čega su tri ostala u pokušaju, na području grada Zagreba odnosno po zagrebačkim kvartovima.

Osumnjičeni u ostvarenju svoga naumu nije birao objekte napada, pa je tako ulazio u  trgovine, ljekarne, pošte, kioske, benzinske postaje i to maskiran zimi kapom, a ljeti šiltericom. Po ulasku u prostor, pištoljem u jednoj ruci, a vrećicom u drugoj ruci, od zaposlenika bi zatražio novac koji bi mu oni predavali zbog straha i bojazni za vlastiti život.


 
Kroz daljnje kriminalističko istraživanje utvrđeno je da se radi o plastičnom pištolju, što u samom trenutku zaposlenici nisu mogli uočiti zbog stresne i opasne situacije po njih. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 24.886 eura.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije