Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vrijedne zbirke

Dani otvorenih vrata počinju u Nacionalnoj sveučilišnoj knjižnici

NSK
Foto: Marko Prpić/PXSELL
1/3
Autor
Sandra Golemac
23.02.2015.
u 10:45

Posjetitelji će moći vidjeti i rukopise skladatelja I. Zajca, a obilasci su organizirani u 10, 13 i 16 sati sve do 26. veljače

Svi koji žele zaviriti u najvredniji dio fonda Nacionalne sveučilišne knjižnice koji se sastoji od najstarijih hrvatskih knjiga i rukopisa te vrijednih karata, grafika i notnih zapisa, od sutra će imati priliku u sklopu manifestacije Dani otvorenih vrata, koja će se održati sve do 26. veljače.

Obilazak Knjižnice bit će organiziran u skupinama, i to pod stručnim vodstvom u 10, 13 i 16 sati, a za posjetitelje će se održati predavanje vezano uz kartografiju, promocija antologije suvremenog hrvatskog pjesništva na talijanskom jeziku E dopo di noi resta l'amore (I poslije nas ostaje ljubav), te koncert studenta Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu.

Za posjetitelje je uvijek posebno zanimljiva Zbirka rukopisa i starih knjiga, kao poseban odjel Kraljevske sveučilišne knjižnice, utemeljena 1894. godine zauzimanjem tadašnjega upravitelja Knjižnice Ivana Kostrenčića, ali i Zbirka muzikalija i audiomaterijala koja od 1964. prikuplja gramofonske ploče i kasete, a od 1989. kompaktne diskove te glazbene DVD-e.

Na Danima otvorenih vrata moći će se vidjeti odabir rukopisne građe iz bogate ostavštine skladatelja Ivana pl. Zajca.

Za obilazak Knjižnice potrebno je prijaviti se na mail adresu otvorena_vrata@nsk.hr.

>> Ne propustite: NSK iz trezora vadi svoje najveće književno blago

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije