Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11.11.2017. u 13:49

Na stranicama čistoće piše da će se krupni otpad odvoziti od 15. listopada do 14. studenog

Zanimljivo je bilo u zagrebačkoj sportskoj dvorani Arena proteklih tjedana. Pobjeda naših u prijateljskoj rukometnoj utakmici protiv Slovenije, dobar sajam nautike, sjajan koncert starog zagrebačkog znanca Bryana Adamsa. Sve to popraćeno gotovo punom dvoranom. I ogromnim nakupinama – smeća.

Stari kaučevi, ormari, komode, madraci i slično postali su kulisa za snimanje najbizarnijih selfijea. U pozadini Arena, u prvom planu krupni otpad zajedno s napaljenim osmijehom posjetitelja nekog od ovih atraktivnih događaja. Kada su vidjeli da je vrag pomalo počeo odnositi šalu, odnijeli su prvi sloj, onaj odmah ispred Arene.

Šalilo se susjedstvo za 6. međunarodnog sajma nautike, odnijeli su to brodari da opreme jahte. Ostalo ništa, odnosno pomalo, nebitno što je u međuvremenu po otpadu pala kiša, što su se navodno okuražili i gradski podstanari iz kanalizacije pa pomalo krupni otpad usitnjuju. Nije sasvim jasno kako se moglo dogoditi da se gotovo tri tjedna nakuplja krupni otpad ne samo po okolnim ulicama nego i neposredno ispred velebnog sportskog objekta.

Odnosno jest ako pogledamo stranice Čistoće na kojima stoji kako će se krupni otpad u četvrtima Novi Zagreb – Zapad i Jug odvoziti u razdoblju od 15. listopada do 14. studenog. Jedini je problem barem dvotjedna stanka u odvozu, a onda i očita činjenica da nitko u Čistoći nije pogledao na kalendar dvorane Arena.

Jer da jest, možda bi mu palo na pamet da smjene malo ubrza, da ne kažemo utrostruči, pa da se posjetitelji ipak pogube u pivu, a ne u smeću. Njih više zanima birokracija prema kojoj se građanima nalaže da ispune obrazac sukladno potrebama kućanstva, kako bi se optimalno isplanirao odvoz i pružila što kvalitetnija uslugu. Tako, barem, piše na Čistoćinim stranicama. Jedino, nit’ odvoza nit’ usluge. Danas je 11. studenog, još malo pa ističe navedeni rok. Možda da i građani s plaćanjem računa pričekaju do par dana prije ovrhe.

>>LANIŠTE IZ ZRAKA: Od kvarta na kraju grada do najatraktivnijeg zagrebačkog naselja

VIDEO Ovako će izgledati rekonstruirani zagrebački rotor:

Komentara 9

VI
Vito
10:50 12.11.2017.

Nije sasvim jasno kako se moglo dogoditi da se gotovo tri tjedna nakuplja krupni otpad ne samo po okolnim ulicama nego i neposredno ispred velebnog sportskog objekta. - piše Zoran Vitas ::: ???? __ Kome nije sasvim jasno??? __ Vama??? __ Ili onima koji su svoj otpad ostavili na ulici??? __ Građanima je savim jasno kao se to moglo dogoditi - kreteni ne shvaćaju da su došli u grad gdje se nepotreebno ne baca pred kuću, nego pozove služba koja to odvozi pa smeća nema izvan za to predviđenog prostora. __ No budući je "gradonačelnik" zagovornik nereda u kojem bolje "funkcioniše", nema se tko čuditi što se događa u Zagrebu __ Ako je ikad živio u gradu i Hrvatskoj taj "netko" se ne može čuditi, jer je to potpuno normalno stanje __ Čak bi se s pravom mogli prijaviti na UN-ovi UNESCO listu "zaštićene" "kulturne" "materijalne" baštine kao pravi i originalni "nasljendi ostatak "redneck" kulture ponašanja u urbanim sredinama __ Da ste tekst pisali na nekom UN priznatom službenom jeziku - arapski, engleski, francuski, mandarinski, ruski, španjolski, potpuno bih Vas razumio da "njima" nije sasvim jasno. __ No, svi koji razumiju hrvatski jezik i koji su živjeli u Hrvatskoj u potpunosti razumiju mentalitet "rednecka" po hrvatskim gradovima, kojih je u Hrvatskoj službeno - 128, a u kojima je "situacija identična"

VI
Vito
10:54 12.11.2017.

Možda da i građani s plaćanjem računa pričekaju do par dana prije ovrhe. ::: Građanima se obračunavaju zatezne kamate točno od 00:00 nakon nadnevka "dospjeća naplate" __ Seljačine i tako ništa ne plaćaju pa je savjet štetan za građane, aa potpuno nebitan za seljačine, jer seljačine imaju "gradonačelnika" koji će s kumovima iz "čistoće" dogoviriti sve pa računa njima i tako nema.

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
20:21 12.11.2017.

1 500 kn ekstra po kamionu, pardon: kamionetu, potom 14 i 15 odvoze sve. Čistoća dobije nalog komunalnog redara na dnevnoj bazi, radi poziva građana institucija..; da se odveze smeće. Čistoća iskoristi vaučer i tako 20 puta ispočetka. 20x1500 =30 000 po kvartu a novi zagreb ima 30kvartova. Ekstra zarada od 900 000 kn

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije