Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRAPINSKE TOPLICE

Župan Kolar: Poruke koje dobivamo od antimaskera su ispod dostojanstva, agresivni su

Foto: PIXSELL
1/3
14.09.2021.
u 17:38

Kolar govori da ne zna tko su anitmaskeri koji stoje ispred škole, ali da je činjenica da su vrlo agresivni i uživo, a i preko društvenih mreža.

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar dao je izjavu ispred osnovne škole u Krapinskim Toplicama gdje i danas stoje antimaskeri. Naime, jutros u školu u Krapinskim Toplicama nije pušten učenik čiji roditelji ne žele da nosi masku u zajedničkim prostorijama unutar škole. Roditelji su stoga, prosvjedujući, sjeli ispred škole gdje uče zajedno sa sinom.

“To je nažalost čisti kapric. Ne shvaćaju da zapravo rade štetu svom djetetu”, rekao je Kolar. Kaže i da ne može shvatiti što je motiv roditelja.

- Iz razgovora koji sam vodio, vrlo pristojnog i uljudnog, ne mogu dokučiti što je motiv. Otac traži da mu netko donese dokument da u zakonu piše da se moraju nositi maske i da će se onda on maknuti. On smatra da ova odluka krši zakon. Ja sam rekao gospodinu da ako on smatra da to krši zakon, neka podnese zahtjev na Ustavni sud pa ako Ustavni sud ukine mjeru onda ćemo mi ukinuti nošenje maski - ističe.

- Imamo 308 učenika u Osnovnoj školi Krapinske Toplice i svi se pridržavaju svih mjera, jedino ne on, koji je čitavu prošlu školsku godinu nosio masku za vrijeme nastave. Nadam se da će prevladati zdrav razum i da će dijete krenuti u školu kao i svi ostali. Nisam siguran koliko otac više sam odlučuje, a koliko je to ova agresivna skupina oko njega - dodao je Kolar.

Župan kaže da će se tako dugo dok postoji takva odluka o načinu održavanja nastave u školama u kojima je obavezno nošenje maski u zajedničkim prostorijama, županija kao osnivač i ravnatelj škole toga morati pridržavati.

Kolar govori da ne zna tko su anitmaskeri koji stoje ispred škole, ali da je činjenica da su vrlo agresivni i uživo, a i preko društvenih mreža.

- Stiže niz prostačkih mailova i poruka koje sam dobio ja i koje je dobio ravnatelj škole. Dolazi desetak mailova svaki dan sa zahtjevom da se smjeni ravnatelj i kaže se da ćemo biti odgovorni za zdravlje djece. Stižu raznorazne prijetnje i ucjene sa zahtjevom da ih se (antimaskere, op.a.) pismeno obavijesti o tome što se poduzelo u tu svrhu, a neke poruke koje su nama osobno slane su ispod bilo kakvog ljudskog dostojanstva. Ako se borite za nečija prava, onda to ne možete raditi na taj način da ugrožavate tuđa prava - kazao je Kolar.

Komentara 5

NN
novo nenormalni
13:34 14.09.2021.

ali vi to niste nikako zaslužili

KR
Krunca
08:05 15.09.2021.

Isto 💩 ko i ostali kradezeovci

ZV
zvezdomor
06:42 15.09.2021.

Postoje dvije vrste ljudi: maskeri i normalni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije