Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U SREDIŠNJICI MOSTA

Petrov nakon sastanka s Milanovićem i Karamarkom: Očekujem da će se stvari razriješiti u iduća 24 sata

Most
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/19
18.12.2015.
u 21:14

Petrova su novinari upitali mogu li ga sada pozdraviti s 'dobro večer premijeru', a on je na to kratko uzvratio "ne"

Večerašnji sastanak čelnika Mosta, SDP-a i HDZ-a na kojemu se raspravljalo o mandataru Vlade, koji je započeo u 19 sati, završio je nakon nešto manje od dva sata. Čelnik Mosta Božo Petrov nakon sastanka je rekao da očekuju da će se stvari razriješiti u iduća 24 sata.

U nastavku pratite tijek događaja:

21.25 sati - Petrova su novinari upitali mogu li ga sada pozdraviti s 'dobro večer premijeru', a on je na to kratko uzvratio "ne"

20.50 sati - Završio je sastanak. Karamarko i Milanović nisu htjeli ništa komentirati jer je dogovor da izjavu da Petrov.

- Sastanak je bio pozitiva. Žao mi je što Most nije nastao prije makar zbog političkog dijaloga. Razgovori se nastavljaju sutra, stvari su danas bile pozitivne i očekujemo da će se stvari razriješiti u iduća 24 sata - samo je kratko rekao Petrov koji nije htio reći je li on budući premijer. 

19.55 sati – Umirovljenik Žarko Kasum, inženjer elektrotehnike, došao je pred Most kako bi se kandidirao za premijera. Inače, kandidirao se na izborima na listi Živog zida na kojoj je u prvoj izbornoj jedinici bio na desetom mjestu.

– Ja, recimo, potpuno prihvaćam odgovornost za obnašanje te odgovorne funkcije. Tjedan dana sam u mirovini, a kao diplomirani inženjer elektrotehnike mislim da sam kvalificiran za ovaj posao – kazao je Kasum.

18.58 sati – Stigao je i Zoran Milanović, ali nije htio davati komentare, samo je rekao "haiku". Ispred zgrade Mosta velika je gužva. Milanović je stigao u pratnji SDP-ovaca Branka Grčića, Milanke Opačić, Siniše Hajdaša Dončića, Gordana Marasa, Arsena Bauka te jedinog predstavnika koalicijskih partnera Hrvatska raste HSU-ovca Silvana Hrelje.

18.57 sati Tomislav Karamarko stigao je u sjedište Mosta. Rekao je da će se zalagati za pravična i kvalitetna rješenja. 

– Vidjet ćemo što će nas dočekati na ovom tripartitnom sastanku. Domoljubna koalicija predvođena HDZ-om želi naći brzo rješenje i izlaz iz ovog problema koji već dosta dugo tlači naše građane i vjerujem da će unutra sve biti u dobrom tonu i raspoloženju jer jedini koji danas ima i pravo na povišeni ton su naši građani. Nadam se da će biti dobra atmosfera, da ćemo se dogovarati. Mi smo rekli koji su naši okviri koji su pošteni. Mislim da su dobri i da se svi unutra možemo naći. Pitanje je prosperiteta ove zemlje i pozivam ih na zajedništvo, ali koje je temeljeno na realnim osnovama. Zajedništvo u utopiji ne postoji, to je kao onaj balon od sapuna, a to nije dobro – rekao je.

Karamarko je došao u pratnji političkog tajnika Tomislava Čuljka i čelnika koalicijskih partnera.

18.05 satiDolazeći u Most na sjednicu Nacionalnog vijeća koja je počela u 17 sati, Božo Petrov je na pitanje hoće li prihvatiti ponudu SDP-a da on bude premijer rekao da će se o tome, među ostalim, raspravljati na sastanku s čelnicima SDP-a i HDZ-a u 19 sati, ali će se više o tome reći nakon sastanka.

– Mi ćemo razgovarati o svim mogućnostima i opcijama i na Nacionalnom vijeću i s dvije koalicije. Trudimo se da ključna politička pitanja riješimo prije nastupajućih blagdana, mislim da bi to bilo dobro za građane – odgovorio je zastupnik Mosta Robert Podolnjak na isto pitanje. Sada se, dodaje, vode razgovori o reformama, dok će se večeras i vjerojatno idućih dana odraditi i politički dio razgovora koji se odnosi na sastav Vlade, budućeg mandatara i konstituiranje Sabora.

Na pitanje smatra li da će SDP i HDZ pristati na smanjenje broja županija, odgovara da smatra da su u potpunosti uskladili stavove oko tog dijela reformi.

-– Najvažnije je da smo se usuglasili da ne idemo ishitreno u ključne teritorijalne reforme, ali je suglasje svih triju strana da se do kraja naredne godine imamo definirane strategije i regionalnog razvoja i javne uprave i teritorijalne reforme i na temelju tih strategija krenemo u taj proces koji treba biti okončan do kraja mandatnog razdoblja ove vlade. Dio oko lokalne i regionalne samouprave koji je već usuglašen i na papiru su danas ljudi zaduženi za to načelno parafirali – pojasnio je Podolnjak te dodao i kako zastupnik Mosta Ivan Lovrinović piše zaključke o fiskalnoj politici.   

Na večerašnji sastanak s Mostom i HDZ-om dolazi i predsjednik SDP-a Zoran Milanović, potvrdili su iz SDP-a. 

Predsjednik Zoran Milanović i Koalicija Hrvatska raste sudjelovat će večeras na zajedničkom sastanku u 19 h s MOST nezavisnih lista i Domoljubna koalicija.

Posted by SDP Hrvatske on 18. prosinca 2015

 

>> Završio sastanak Mosta s HDZ-om i SDP-om: 'Na kraju smo se složili oko svega, bio je ovo ugodan razgovor'

>> Petrov: Nema više šamaranja, ili ćemo imati u utorak mandatara ili idemo na nove izbore!

Komentara 230

TA
tamanitelj
18:06 18.12.2015.

Milanoću budi đubre do kraja

Avatar Borna Vitez
Borna Vitez
18:02 18.12.2015.

Hahaha zar nije rekao da ne dolazi.....ne nije on bolesnik...MI smo svi bolesnici....kakvog mi lika trpimo.

BA
barbaizamerike
18:10 18.12.2015.

Istina bio je u Bruxellesu I tamo je ocekivo neki poso ali kako cujem to mu se izjalivilo I propala mozda je tamo usput kupio ritalin pilule za osmjeh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije