Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPULARNI SLATKIŠI

Znate li zašto su u SAD-u zabranjena 'Kinder jaja'?

Kinder jaje
Wikimedia Commons/User:Mysid
25.06.2014.
u 17:17

Popularna Kinder jaja nalaze se među proizvodima koje Amerikanci ne smiju donijeti kući

Kinder Surprise mnogima je obilježio djetinjstvo, no nisu svi mogli uživati u ovim slatkišima. U SAD-u su, na primjer, popularna "Kinder jaja" zabranjena jer unutar čokolade sadrže plastičnu kutijicu s igračkom.

Prema Federalnom zakonu o hrani, lijekovima i kozmetici iz 1938. godine zabranjene su slastice koje unutar sebe, potpuno ili djelomično, imaju nejestivi dio. Agencija FDA 2012. je godine ponovno izdala obavijest o zabrani uvoza navodeći kako ovakvih proizvodi mogu dovesti do gušenja konzumenata.

Kazna za pokušaj unošenja Kinder jaja u SAD 2500 dolara (nešto manje od 14.000 kuna) po komadu. Čini se da su mnogi Amerikanci spremni riskirati jer su carinici samo u 2011. godini zaplijenili 60.000 Kinder jaja.

Kako navodi Huffington Post, među ostalim suvenirima koje Amerikanci ne smiju donijeti kući su pseća i mačja krzna, škotski specijalitet haggis, apsint, haićanski bubnjevi od životinjske kože i kubanske cigare.

>> Oprez! Ovo su opasne igračke i modni dodaci

Komentara 12

Avatar Josip Kir
Josip Kir
19:18 25.06.2014.

Amerika je morala da ih zabrani, jer je nivo inteligencije takav, Ne razlikuju žumance od jestivog dela. Mnogi bi pojeli i žumance.

KA
kalipso
19:46 25.06.2014.

Ah, ameri; kupuju djeci vatreno oružje i imaju kuće pune raznog oružja, a zabranjuju slatkiš radi "zaštite djece".

OB
Objektivno...
23:56 25.06.2014.

Moja jaja nisu još zabranjena iako je između nejestivi dio

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije