Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povučeni s tržišta

Oprez! Ovo su opasne igračke i modni dodaci

opasnost (1)
Foto: Državni inspektorat
1/4
17.10.2013.
u 09:44

Dječja igračka helikoptera s projektilom opasna je zbog toga što je kinetička energija projektila (prilikom ispaljivanja) prevelika

Državni inspektorat objavio je novu RAPEX obavijest s popisom igračaka i modnih dodataka koji su povučeni s tržišta jer predstavljaju opasnost za korisnike.

1. Dječja igračka helikopter s projektilom "Amazing Arrow Helicopter 588"

Robna marka: -

Proizvođač: Nepoznat

Zemlja podrijetla: Kina

Tip/broj modela: HY-588A

Broj komada: 280

Navedeni proizvod predstavlja ozbiljan rizik od ozljeda zbog toga što je kinetička energija projektila (prilikom ispaljivanja) prevelika, odnosno prelazi granicu koja se smatra sigurnom. Ministarstvo zdravlja naredilo je povlačenje s tržišta Republike Hrvatske navedenog proizvoda i njegovo uništenje.

2. Umjetni nokti „Art Nails Professional Nail Color & Nail Art System“

Robna marka: -

Proizvođač: Nepoznat

Zemlja podrijetla: Kina

Tip/broj modela: -

Broj komada: 10

Navedeni proizvod predstavlja rizik za zdravlje korisnika zbog toga što ljepilo za nokte sadrži dibutil ftalat koji nije dozvoljen u kozmetičkim proizvodima. Ministarstvo zdravlja zabranilo je stavljanje na tržište Republike Hrvatske navedenog proizvoda.

3. Umjetni nokti „Office Girls“, serijskog broja MJE-024D

Robna marka: Mei jia er

Proizvođač: Nepoznat

Zemlja podrijetla: Kina

Tip/broj modela: serijski broj MJE-024D

Broj komada: 188 Navedeni proizvod predstavlja rizik za zdravlje korisnika zbog toga što ljepilo za nokte sadrži dibutil ftalat koji nije dozvoljen u kozmetičkim proizvodima. Ministarstvo zdravlja zabranilo je stavljanje na tržište Republike Hrvatske navedenog proizvoda.

4. Umjetni nokti „Office Girls“, serijskog broja MJE-030D

Robna marka Mei jia er

Proizvođač Nepoznat

Zemlja podrijetla: Kina

Tip/broj modela: serijski broj MJE-030D

Broj komada: 6

Navedeni proizvod predstavlja rizik za zdravlje korisnika zbog toga što ljepilo za nokte sadrži dibutil ftalat koji nije dozvoljen u kozmetičkim proizvodima. Ministarstvo zdravlja naredilo je povlačenje s tržišta Republike Hrvatske navedenog proizvoda.

>> Oprez! Ovo su opasni proizvodi na hrvatskom tržištu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije