Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova otkrića

Znanstvenici u Japanu došli na korak do stvaranja ljudskog bića u laboratoriju

Vađenje krvi novorođenčetu iz pete
Foto: Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL
1/3
27.05.2023.
u 08:23

Pomoću alata za dizajniranje gena svatko bi mogao kreirati savršene potomke s odabranim osobinama

Japanski znanstvenici su na korak do stvaranja bebe u laboratoriju. Planiraju od nule stvoriti dijete pomoću umjetne maternice te da u njoj  spoje jajašca i spermu.

Takav proces odrađen je i na miševima pa se smatra da bi se u sljedećih pet godina mogao postići isti rezultat, rekao je za Daily Mail Profesor Katsuhiko Hayashi, znanstvenik sa Sveučilišta Kyushu. Pomoću alata za dizajniranje gena svatko bi mogao kreirati savršene potomke s odabranim osobinama.

No ipak, Hayashi smatra kako se ovaj proces mora testirati bar još 10-20 godina kako bi se sa sigurnošću uveo u klinike. Rekao je da mora proći sigurnosno razdoblje od bar desetljeće ili dva.

Dr. Hayashi i njegov tim nedavno su stvorili sedam miševa s dva muška biološka roditelja, koristeći stanice kože mužjaka miša kako bi formirali održivu jajnu stanicu i potom je oplodili.

Smatra kako bi takav oblik bio primjenjiv i kod ljudske vrste te pogodan za djecu koja se rađaju od dva oca.

>>VIDEO Znanstvenici su od svinjske kože napravili implantante koji ljudima vraćaju vid

 

Ključne riječi

Komentara 4

IL
ilustrator
10:13 27.05.2023.

svaka civilizacija na vrhuncu moći...sama sebe uništi!

Avatar Idler 3
Idler 3
09:15 27.05.2023.

...djecu koja se rađaju od dva oca ??? Vjerujem kak budeju neki z neskrivenim oduševljenjem ovo jedva dočekali kolk god bilo van zdrave pameti !

DU
Deleted user
14:43 27.05.2023.

U vrijeme Noe bog je potopio svijet zbog iskvarenih ljudi vidjet će mo što če donijeti budućnost .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije