Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vanda Winter

Znam da neću uvijek biti uspješna, ali o drugom poslu ne razmišljam

Vanda Winter
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
11.08.2014.
u 07:55

Vanda je već dugo na glazbenoj i glumačkoj sceni, ali otkako je prošle jeseni zaigrala u seriji 'Stella', interes medija i publike za nju rapidno je porastao, no njoj to ne smeta...

Iako je ova godina tek prešla u svoju drugu polovicu, 30-godišnja Vanda Winter, glumica i pjevačica, već sad kaže da je za nju riječ o iznimno uspješnoj poslovnoj godini. Borbena i uporna horoskopska Lavica sve što radi, napravi odlično, a potvrda tomu je i nedavna premijera predstave “Sprovod u Theresienburgu” koja se odigrala na Brijunima, a nastala je u suradnji Kazališta Ulysses i splitskog HNK. U njoj je lijepa Vanda odigrala ulogu Olge Warronigg za koju je zaradila hvalospjeve kritike.

Vječni perfekcionist

Kako ste zadovoljni reakcijama publike, ali i svojom izvedbom Olge?

– Vrlo! Iako smo još za vrijeme procesa mogli naslutiti, ili se makar nadati, da nam se rađa jedna lijepa predstava, osjećaj za vrijeme srdačnog aplauza koji bi nas s tribina zapljusnuo kao ugodna, nagrađujuća, topla ljetna kiša, nije bilo moguće predvidjeti. Uloga Olge Warronigg tako mi je na prekrasan način zaokružila profesionalnu godinu. Svojim sam vrijednim suradnicima zahvalna na novom kazališnom, ali i svojevrsnom životnom - kako iskustvu tako i nadahnuću.

Pripreme za predstavu odradili ste u Splitu. Kako su prošli ti dani i je li bilo vremena za predah?

– Mjesec dana proveli smo u Splitu gdje smo u prostorijama baletnog studija održavali uglavnom dvokratne probe. Nakon toga smo sedam dana proveli na Brijunima gdje je predstava konačno puštena u život, da bismo se na koncu ponovno vratili u grad pod Marjanom. Split je prekrasan grad, pun je duha i ljude koje sam sretala uglavnom sam zapamtila po susretljivosti i osmijesima. Vremena za predah međutim bilo je tek po povratku s Brijuna. Drugim riječima, dok nismo završili posao, nismo vidjeli plažu. O večernjim izlascima da i ne govorim.

Kako ćete provesti ostatak ljeta?

– Poslije mjesec i pol dana na moru, zaželjela sam se svoje obitelji pa ću pravi odmor za promjenu provesti na kontinentu. Sredinom mjeseca, nakon što 14. kolovoza proslavim trideseti rođendan, već ionako počinjem s pripremama za novu radnu sezonu, tako da ću u kratkom vremenu koje mi predstoji nastojati što kvalitetnije napuniti baterije.

Osjetite li u sebi nekad crtu egocentričnosti pa da volite biti u centru pozornosti?

– Nisam tip koji voli pozornost isključivo pozornosti radi. Mislim da takvu praksu čak pretjerano i ne odobravam. Kao glumica svjesno pristajem na “isturenu” poziciju do mjere koja je potrebna za dobrobit posla koji radim. No, kad se svjetla ugase, zadržavam pravo na svoju privatnost i normalan život.

Za sebe kažete da ste veliki perfekcionist. U kojim vas situacijama ta vaša karakteristika živcira?

– Kad pregledavam ili preslušavam svoje snimke, jer uvijek mislim da sam mogla bolje. I čim to “popravim”, pojavi mi se nova ideja s još boljim rješenjem i tako mogu ravno unedogled... Na koncu ispada kao da nikad nisam zadovoljna, a zapravo nije tako.

Zasad vam karijera ide uzlaznom putanjom. Pribojavate li se nekada da to uvijek neće biti tako? Čime biste se bavili da vam, hipotetski govoreći, propadne karijera pjevačice i glumice?

– Zapravo, ne znam. Teško mi je sada zamisliti se u drugoj branši jer osjećam da ovamo pripadam potpuno. Odnosno, svjesna sam da je realno očekivati da neću zauvijek biti na gornjoj strani amplitude, no moram priznati da se nikada ne zamišljam u situaciji u kojoj postaje tako kritično da moram u potpunosti odustati od svoje profesije. Jedino ako s godinama evoluiram baš tako da sama poželim promjenu, ali to je već drugi par rukava. Ne bojim se za sebe. Vjerujem da su temelji koje sam si udarila postojani.

Hoćemo li vas opet uskoro gledati na TV-u, možda u nekoj sapunici?

– Možda da, možda ne. Ovog trena još razmatram sve mogućnosti pa biram diskreciju.

Vjera u jednu, pravu ljubav

Imate li vi kao većina žena posebne pripreme prije odlaska na plažu?

– Ne. Brinem se o sebi tijekom cijele godine u smislu da redovito vježbam, odnosno odlazim na kardiopilates i pazim na dobru prehranu. Budući da su mi kao glumici fizička spremnost i tjelesni habitus važna sredstva za rad, uzimam to pod normalno.

Koliko vam je fizički izgled važan? I vaš, ali i drugih osoba?

– Važan je onoliko koliko njime komuniciramo sa svojom okolinom. Njime odašiljemo poruku o odnosu nas samih prema sebi, ali i prema drugima. Mislim da je izgled uvijek presudan pri stvaranju prvog dojma, sve dok o osobi ne znamo više, međutim samo površni i nezainteresirani dopustit će si da na tome i ostane.

Jeste li tip od vrckavih, aktivnih ljetnih odmora koji uključuje jet-ski i slične stvari?

– Aktivno da, međutim to se u mom slučaju više odnosi na izlete, šetnje i upoznavanje područja u kojem se odmaram. Nisam ljubitelj brzine.

O vašem ljubavnom životu se ne zna puno. Jeste li sretni i zaljubljeni?

– Sretna sam i zadovoljna općenito. Mislim da je to sasvim dovoljno znati.

Kakav je muškarac iz snova Vande Winter?

– U prvom redu dobar i kvalitetan čovjek. Iz toga onda proizlazi i sve ostalo.

Vjerujete li u jednu, vječnu ljubav?

– Vjerujem.

>>Vanda Winter u vamp haljini: Tri načina kako nositi color blok kao ona

Komentara 1

Avatar Ironman0105
Ironman0105
03:21 12.08.2014.

Horoskopski znak "lavica" ne postoji. Postoji samo Lav. Nazalost nije mi poznat njen niti glumacki niti pjevacki rad, iako je vec dugo na sceni, kako kaze tekst.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije