Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KANDIDAT ZA ŽUPANA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

Zmajlović: 'Hvalimo se Rimcem, a nemamo ni 100-postotnu pokrivenost brzim internetom'

Foto: SDP Zagrebačke županije
1/3
19.03.2021.
u 14:41

Zagrebačka županija jedina je županija u Hrvatskoj u kojoj se prema posljednjim podacima smanjuje broj internetskih priključaka, govori

Brzi internet nije luksuz, brzi internet je uvjet da gospodarstvo Zagrebačke županije prestane odumirati, kazao je Mihael Zmajlović, kandidat za župana Zagrebačke županije, danas na konferenciji za medije u Vrbovcu, na temu standarda brzog interneta u cijeloj Zagrebačkoj županiji.


 
- Zagrebačka županija jedina je županija u Hrvatskoj u kojoj se prema posljednjim podacima smanjuje broj internetskih priključaka. Hrvatska je općenito pri dnu ljestvice digitalnog razvoja u Europskoj uniji, a podatak da Zagrebačka županija ima manje korisnika interneta od drugih županija, je zabrinjavajući te traži hitnu intervenciju, ističe Zmajlović.


Aktualni župan 2015. godine obećao je završetak projekta ulaganja u razvoj širokopojasnog interneta do 2018. godine., kroz sredstva Europske unije. Do danas, 6 godina kasnije, samo su područja nekoliko gradova i općina Zagrebačke županije ostvarile mogućnost sufinanciranja i postavljanja potrebne infrastrukture. Takvim nemarom i prepuštanjem određenih dijelova Županije slučaju, dolazi do neravnomjernog razvoja, što je apsolutno neprihvatljivo. Ako situaciju u županiji stavimo u širi kontekst, onda možemo zaključiti da se ovim tempom neće ostvariti cilj koji ima Republika Hrvatska – a to je, da do 2025. godine osigura 100-postotnu pokrivenost stanovništva brzim internetom, navodi se u priopćenju zagrebačkog SDP-a.


 
- Hvalimo se kako je na području Zagrebačke županije sjedište jednog od najznačajnijih svjetskih poduzetnika – Mate Rimca. No bez daljnjeg ulaganja u pristup internetu, ne možemo očekivati gospodarski rast i razvoj. Zagrebačka županija mora imati na umu svoj specifični geografski položaj i prema tome koristiti model kojim će osigurati brzi internet za područja svih svojih općina i gradova, naglasio je Zmajlović.

 

Pavičić Vukičević kandidatkinja je Stranke rada i solidarnosti za gradonačelnicu Zagreba

 

Komentara 4

DU
Deleted user
14:53 19.03.2021.

g.zmajlovicu dok ste bili ministar koliki ste najamninu placali privatniku i to mjesecno milijun kuna?? ..ili ...za ministrovanje....

SE
senijor121
15:50 19.03.2021.

Zašto bi se hvalili rimcem kada imamo prekobrojnu bagru, gamad kao što je drug zmajlović

ZN
znam
17:52 19.03.2021.

Postoje dva nacina za brzi internet: bezicni i opticki. Opticki je brzi, pouzdaniji, sigurniji, manje trosi energije i zdraviji. Podrzavam razvoj opticke mreze i ne podrzavam razvoj bezicne mreze, jer je stetna po zdravlje. Druga stvar je varka telekom industrije koja propagira razvoj sa razvojem bezicne infrastrukture. To nema nikakvih poveznica; preko interneta telefonskog kabela mozete uspjesno voditi business i kao preko opticke mreze ili tzv. sirokopojasnom bezicnim internetom. Poznata je cinjenica da zemlje sa najboljom pokrivenoscu bezicnim internetom imaju najmanji natalitet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije