Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon što je Krešo Beljak imenovao koordinatora

Predsjednica međimurskog HSS-a izašla iz stranke, zajedno s njom i cijeli ogranak

Varaždin: Predstavljanje kandidata Restart koalicije za III. izbornu jedinicu
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/2
19.03.2021.
u 13:05

Pokazalo se, dodala je, da i u Međimurju postoje Beljakovi poslušnici među kojima je i Zoran Vidović, koordinator HSS-a

 Predsjednica međimurskog HSS-a i načelnica Općine Svete Marije Đurđica Slamek podnijela je neopozivu ostavku i izašla iz stranke nakon 25 godina članstva. U obrazloženju ostavke navela je "nestatutarne radnje" predsjednika Kreše Beljaka vezane uz održavanje Glavnog odbora i Glavne skupštine HSS-a.

- Nažalost, većina neposlušnika predsjednika HSS-a Kreše Beljaka, naših uglednih kolega HSS-ovaca, je suspendirana ili su predsjednicima županijskih odbora oduzete ovlasti za pregovaranje za nadolazeće lokalne izbore i postavljeni su koordinatori, što je također nestatutarno. Zbog protustatutarnog vođenja HSS-a mnogi su HSS-ovci izašli iz stranke, a izašle su i mnoge cijele općinske i gradske organizacije – istaknula je Slamek.

Pokazalo se, dodala je, da i u Međimurju postoje Beljakovi poslušnici među kojima je i Zoran Vidović, koordinator HSS-a za tu županiju koji je samostalno donio odluku da stranka na predstojećim izborima podrži SDP.

- Možda bi takvu odluku donio i Odbor HSS-a MŽ-a, ali nikako je ne može donijeti jedan čovjek koji i sam za sebe kaže da on samo izvršava ono što mu Beljak kaže – zaključila je Slamek.

Izlazak iz stanke najavio je cijeli općinski ogranak. Beljak je za koordinatora koji priprema stranku za izbore u Međimurju postavio Zorana Vidovića. Beljakovi pristaše kažu da Đ. Slamek nema njegovo povjerenje jer je radila protiv njega.

 

Uvode se besplatne COVID putovnice

Komentara 1

CA
Caprnjak
19:19 19.03.2021.

Rasturio pajser povijesnu stranku kao beba zvečku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije