Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gospodarstvo

Zloporabom položaja Francuz pričinio štetu od oko 700.000 kuna

Novac
Arhiva VL
08.05.2010.
u 11:49

Policija sumnja da je zajedno sa svojom tajnicom Ivanom B. (33) od početka 2007. do kraja 2009. godine putem virmana sa žiro računa tvrtke podignuo i za sebe zadržao više od pola milijuna kuna

SPLIT - Francuski državljanin Jasques V. (42) prijavljen je zbog zloporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja isprava. Direktor je poduzeća "Dvori vina" koje je oštetio za oko 550 tisuća kuna, a proračun RH oštetio je za više od 120 tisuća.

Policija sumnja da je zajedno sa svojom tajnicom Ivanom B. (33) od početka 2007. do kraja 2009. godine putem virmana sa žiro računa tvrtke podignuo i za sebe zadržao više od pola milijuna kuna. Isplatu novca nisu pravdali valjanom knjigovodstvenom dokumetacijom.

Tijekom 2008. godine Jacques V. je iz blagajne poduzeća na ime fiktivnih putnih troškova preuzeo više od 50.000 kuna.

Za dvadesetak tisuća kuna oštetio je proračun RH jer je umanjio osnovicu PDV-a za 2007., a još 100 tisuća kuna štete nanio je državi jer je za 2009. uskratio obračun plaćanja PDV-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije