Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMINULA SLOVENKA

Supruga diplomata umrla nakon cijepljenja Johnson & Johnson cjepivom

Koronavirus u Belgiji
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
21.05.2021.
u 18:21

Supruga slovenskog diplomata cijepljena je ovim cjepivom koje može izazvati trombozu

Slovenka s diplomatskom putovnicom preminula je u Bruxellesu nakon što je primila cjepivo protiv COVID-19 koje je razvila tvrtka Johnson&Johnson. 

ena je bila mlađa od 40 godina, priopćeno je, a slovenski Nacionalni institut za javno zdravlje u suradnji s belgijskim zdravstvenim vlastima vodi istragu o tome je li tragična smrt izravna posljedica cijepljenja ili nema veze s time. Riječ je o supruzi slovenskog diplomata koja je prije desetak dana, kad su se cijepili svi slovenski diplomati i članovi njihovih obitelji u Bruxellesu, primila cjepivo Johnson&Johnsona.

Nakon dan-dva osjetila je najprije glavobolju, a potom joj je otekla noga. Liječnici su joj dijagnosticirali duboku vensku trombozu te propisali terapiju, no žena je sljedeće noći doživjela moždani udar. Preminula je u bolnici u Bruxellesu nakon što je nekoliko dana provela u kritičnom stanju, javljaju slovenski mediji.

I među hrvatskim diplomatskim osobljem u Bruxellesu prije nekoliko se tjedana dogodio smrtni slučaj od COVID-19, no nije povezan s cijepljenjem jer osoba koja je preminula od koronavirusa nije bila cijepljena. Cjepivo tvrtke Johnson&Johnson je vektorsko cjepivo za koje je preporučeno da se daje u samo jednoj dozi.

Europska agencija za lijekove (EMA) utvrdila je da to cjepivo, kao i vektorsko cjepivo koje je razvila tvrtka AstraZeneca, u izuzetno rijetkim slučajevima može izazvati stvaranje krvnih ugrušaka. Europska agencija za lijekove sve takve prijavljene slučajeve i dalje pozorno prati te izvješćuje javnosti o nalazima.

A svi stručni nalazi u EMA-i dosad su naglašavali da je omjer koristi i rizika cjepiva proizvođača Johnson&Johnson i Astra Zeneca još uvijek iznimno pozitivan, premda postoji moguća povezanost s vrlo rijetkom pojavom neuobičajenih krvnih ugrušaka nakon cijepljenja.

VIDEO: Slavonka Katarina Marić milijunta je osoba cijepljena u Hrvatskoj

Komentara 13

DU
Deleted user
12:23 21.05.2021.

Žena od 40-tak godina preboljela bi bolest kao od šale. Ali ne, morala se cjepiti...zbog drugih. Pa je sad umrla, pokoj joj duši.

DL
dvanaest_legija
13:46 21.05.2021.

Šteta. Cijepiti bi se trebale samo osobe koje su u riziku od težeg oboljevanja zbog kovida, stariji i bolesni. Ostalima bi cjepivo moglo više naštetiti nego koristiti.

DU
Deleted user
21:00 21.05.2021.

Ma nije istina da je umrla od cjepiva jer se od cjepiva ne umire! I tko drugačije tvrdi, ravnozemljaš je, desničarski teoretičar zavjere i ogavni antivakser! Danas se umire samo i isključivo od corone! Ako je zaista umrla nakon cijepljenja,, to je jedino zato jer je coronu već imala....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije