Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon tragedije

Žena mrtvog zaštitara: Policiju krivim za ono što se dogodilo!

savska, zaštitar (1)
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/5
10.08.2010.
u 19:52

Iskusni zaštitar, doznajemo, bio je Sokolov zaposlenik više od 20 godina, a jedno je vrijeme čuvao i zgradu talijanskog veleposlanstva.

– Došle su nam dvije policajke na vrata. Objašnjavale su da je izbio problem i da njega više nema. Još ne vjerujemo da je to učinio – kroz suze je govorila supruga zaštitara Sokol Marića, oca dvoje djece, koji se u ponedjeljak u središtu Zagreba ustrijelio hicem iz pištolja u glavu nakon što mu je zbog manjeg prekršaja policija željela oduzeti vozačku.

Sve ovisi o čovjeku


Iskusni zaštitar, doznajemo, bio je Sokolov zaposlenik više od 20 godina, a jedno je vrijeme čuvao i zgradu talijanskog veleposlanstva. – Nikada nije pio, nismo imali problema. Njemu je vjerojatno kroz glavu prošlo da će ostati bez posla, sjetio se kredita koje imamo i napravio je što je napravio. Policiju najviše krivim za sve – kaže supruga. A zagrebačka policija jučer je ispitivala okolnosti koje su dovele do tragedije, uključujući i postupanje policije. Ante Perčin, direktor Sokol Marića, kaže da zaštitar ne bi dobio otkaz jer mu je oduzeta vozačka, nego bi bio raspoređen na druge poslove, no ne bi više mogao voziti.

Perčin nije želio ništa više komentirati, istaknuvši tek da je bio njihov dugogodišnji zaštitar te da je više puta pohvaljivan za rad. Sudeći po odgovorima čelnih ljudi vodećih zaštitarskih tvrtki, zaštitari ne bi trebali strahovati od otkaza ako ostanu bez vozačke. Hrvoje Bošnjak, direktor ljudskih resursa V grupe zaštite d.o.o., kaže da u takvim situacijama treba pogledati i socijalni momenat. – Da nam zaštitar ostane bez vozačke, samo zbog toga ne bi dobio otkaz. Ovisno o svom prijašnjem radu te njemu kao čovjeku, rasporedili bismo ga na drugo radno mjesto. No, ne bi više mogao biti vozač u prijevozu novca, što je najbolji posao u službi. Ilija Zolota, vlasnik Zolota Securitas, također kaže da bi zaštitara u takvom slučaju rasporedio na drugo radno mjesto.

Nije za odstrel


– Dao bih zaštitaru priliku da radi, nije za odstrel čovjek kojem je oduzeta vozačka, no ne bi više mogao voziti. Istina, alkohol kod zaštitara pokazuje i nekritičko ponašanje u službi, ali razgovarao bih s njim i pratio bih njegovo buduće ponašanje – kaže Zolota. Dodaje i da je plaća zaštitara koji voze blindirane aute s novcem od 30 do 40 posto veća od plaće zaštitara koji radi na porti te se pita je li to prolazilo kroz glavu zaštitaru koji možda s manjom plaćom ne bi mogao podmirivati svoje obveze.

Komentara 116

OB
-obrisani-
20:06 10.08.2010.

Ode čovjek, ostali krediti.

OB
-obrisani-
20:11 10.08.2010.

Policija mu je oduzela vozacku jer je zakon obavezuje a da mu je nije oduzela i on pola sata kasnije autom ubio jedno ili vise tada bi mu zena krivila policiju sto mu vozacku nisu oduzeli...Problem nije na policiji nego \"izmedju usiju\".

MA
mališa
20:08 10.08.2010.

Samoubistvo zbog straha da će mu biti oduzeta vozačka dozvola i da će zbog toga, možda, ostati bez posla je pogrešna dijagnoza. Čini mi se da je ovaj bračni par malo zastranio, odnosno da su se međusobno podupirali u pogrešnoj percepciji realnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije