Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Žena koja je napala papu bit će oslobođena

Susanna Maiolo
REUTERS
29.12.2009.
u 08:52

Izvori iz Vatikana kažu kako će sud vjerojatno uskoro donijeti oslobađajuću odluku zbog psihičkog stanja u kome se nalazi Susanna Maiolo.

Susanna Maiolo (25), koja je uoči božićne polnoćke u Vatikanu napala papu Benedikta XVI., po svemu sudeći neće biti krivično gonjena za napad zbog svojega mentalnog stanja, javila je talijanska novinska agencija ANSA pozivajući se na izvore u Vatikanu.

Sud u Vatikanu vjerojatno će osloboditi ženu koja je preskočila sigurnosnu ogradu i srušila papu na ponoćnoj misi u bazilici svetog Petra.

Papa nije ozlijeđen, ali je zato francuski kardinal Roger Etchergaray (87) pao zbog gužve i slomio butnu kost. Maiolo, koja ima švicarsko-talijansko državljanstvo, pokušala je zgrabiti papu na isti način i prošle godine, ali ju je tada osiguranje spriječilo.

Trenutačno se nalazi u psihijatrijskoj bolnici izvan Rima.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
11:30 29.12.2009.

Nravno da ju treba osloboditi svake odgovornosti a ekipu iz Papinog osobnog osiguranja stegovno kazniti za propust........

CE
cericzel
09:50 29.12.2009.

Pa samo je malo skočila na njega. Ne dao Bog većeg zla.

ST
stampedo
09:29 29.12.2009.

a kaj napala- pa kad imaš 82. dosta te zaljuljati i padaš... bolesna je i imala je želju dodirnutio Papu- eto iz dobre namjere izašlo je kao manijakalno napadanje jer postupke ponavlja. Možda je netko U Vatikanu trebao razmisliti i i kroz proteklu godinu omogućiti toj bolesici da ako već toliko želi- dođe do Pae i zagreli ga. I ne bi bilo ovih sra*** koja su sad nastala. Samo svi znaju sve kasnije- preventiva nije bitna.. a mogli su predpostaviti jer ona nije jedina.... mislim da ima puuuuuno oboljelih i kod nas samo ni Papa nam nemože pomoći

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije