Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAVIČNO UBOJSTVO

Željku Đekiću određen jednomjesečni istražni zatvor nakon krvoprolića u splitskom Lidlu

Split: Muškarac nožem ubio zaposlenicu Lidla
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/4
02.12.2021.
u 08:58

Ravnatelj splitskog Centra za socijalnu skrb Ante Bjažević novinarima je jučer potvrdio kako dvoje bivših nevjenčanih partnera imaju zajedničko maloljetno dijete, a dosad nisu bili u tretmanu njihova centra.

Jednomjesečni istražni zatvor odredio je sudac istrage 54-godišnjem Željku Đekiću osumnjičenom za teško ubojstvo bivše partnerice u utorak u Splitu, na njenom radnom mjestu u trgovini, doznaje se u četvrtak na Županijskom sudu u Splitu.

Sudac istrage odredio je zatvor nakon što je Državno odvjetništvo to zatražilo zbog osobito teških okolnosti kaznenog djela. Za to kazneno djelo može biti izrečena i zatvorska kazna u trajanju do 40 godina.

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Bivšu 44-godišnju partnericu Đekić je ubio u utorak oko 15 sati dok je radila u jednoj trgovini na Splitu 3, gdje je ušao s nožem. Verbalno ju je napao, a potom joj je s leđa zadao više uboda nožem, nanijevši joj teške i po život opasne ozljede. Žena je vozilom hitne medicinske pomoći hitno prevezena u KBC Split, gdje je ubrzo umrla.

Kupci su u dućanu zadržali Đekića do dolaska policije.

"Nakon događaja 54-godišnjaka do dolaska policije zadržala su dva muškarca koja su se u trenutku događaja nalazila u trgovini, a policijski službenici muškarca su uhitili, doveli u službene prostorije i nad njim proveli kriminalističko istraživanje. O događaju je izviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Splitu, čija zamjenica je zajedno s policijskim službenicima obavila očevid i naloženo je obavljanje obdukcije", priopćeno je jučer iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Đekić je nakon krim istrage uz kaznenu prijavu za teško ubojstvo predan pritvorskom nadzorniku.

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Ravnatelj splitskog Centra za socijalnu skrb Ante Bjažević novinarima je jučer potvrdio kako dvoje bivših nevjenčanih partnera imaju zajedničko maloljetno dijete, a dosad nisu bili u tretmanu njihova centra. Centar će obitelji djeteta dati stručnu podršku, dodao je. Neslužbeno se doznaje da je riječ o 17-godišnjem sinu, koji je s obitelji svoje majke gdje su njih dvoje živjeli posljednjih mjeseci nakon što su se ubojica i žrtva razdvojili.

Komentara 1

BI
bikica7
09:24 02.12.2021.

Što kažete o prisilnom cjepljenju stanovništva u pojedinim državama ili i to podržavate? Niste li čuli što govori Kongregacija za vjeru?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije