Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Generalski zbor

Sačić dao ostavku: 'Okrenuli ste leđa žrtvi i ne možemo biti privjesak Plenkoviću'

Željko Sačič
Patrik Macek/PIXSELL
04.10.2018.
u 09:46

Ostavku je dao dan nakon što je čelnik HGZ-a Pavao Miljavac rekao kako je stav HGZ-a da neće ići na prosvjed u Vukovar, ali da pojedinačno, tko od članova HGZ-a to želi, može ići

Željko Sačić, jedan od članova Hrvatskog generalskog zbora (HGZ), dao je neopozivu ostavku na mjesto u Upravnom odboru te udruge.

– Ne mogu tako, nema ovo smisla, dajem neopozivu ostavku na mjesto u Upravnom odboru HGZ-a. Okrenuli ste leđa hrvatskoj žrtvi – napisao je Sačić na svom profilu na Facebooku.

– Moja je odluka znak protesta protiv pretvaranja Hrvatskog generalskog zbora u jednu od podružnica HDZ-a. Nema ništa legitimnije nego reći institucijama da procesuiraju ratne zločine. Moja je intencija bila da se postavimo na odgovoran način, a ne da stvorimo privid u javnosti da smo privjesak Plenkoviću. Upozorio sam na negativne posljedice. Preporučujem ljudima s kojima sam surađivao da doista analiziraju sve negativno što su izazvali i da izvuku pouke – rekao je za Večernji listi Sačić.

Sačić s još nekoliko generala ide u Vukovar.

– To je apel da se procesuiraju ratni zločini. Mi ćemo doći dolje, pokazati solidarnost s obiteljima žrtava. Nikome ne pada na pamet da se na tom svetom mjestu radi bilo kakvo nasilje niti poziva na nasilje. To je poziv državnim institucijama da počnu raditi svoj posao – rekao je. 

Ostavku je dao dan nakon što je čelnik HGZ-a Pavao Miljavac rekao kako je stav HGZ-a da neće ići na prosvjed u Vukovar, ali da pojedinačno, tko od članova HGZ-a to želi, može ići.

– Smatramo da institucije koje rade na istraživanju ratnih zločina i progonu trebaju ubrzati to istraživanje i odraditi svoj posao, ali smatramo da na ovaj način nije baš produktivno da se s takvim skupom alarmira cijela braniteljska populacija. Stav je Generalnoga zbora da neće ići na prosvjede, ali pojedinačno, tko želi, može ići – rekao je jučer Miljavac.

Miljavac komentirao ostavku Željka Sačića

"Mi smo to očekivali, meni je žao ja ga znam od '91. To je njegova odluka. U udruzi je dragovoljan pristup, mi nikoga ne nagovaramo, tko ima interese može ući, može doprinijeti', rekao je predsjednik Generalskog zbora Pavao Miljavac za N1 o neopozivoj ostavci Željka Sačića. 

Rekao je kako je Sačić s generalom Josipom Lucićem na sastanku imao žestoku diskusiju.

Taj sastanak Sačić je opisivao i za N1. Ondje je, je, 'anticipirao da bi se moglo dogoditi da premijer pozove na 'raport' Miljavca da zatraži od njega lojalnost i potporu u pogledu solidariziranja s njegovom odlukom da se ne podrži prosvjed u Vukovaru'. Miljavac se s tim ne slaže.

"To mu je greška. Mi smo razgovor s premijerom zatražili još prošle godine. U HGZ-u je bila inicijativa pet jakih udruga zbog procesa koji jesu i mogući su u BiH za ratni zločin. Jedno dva-tri puta smo slali požurnicu, sad je premijer odgovorio potvrdno. Godinu dana nas nije primio na razgovor, ali bili smo u komunikaciji", rekao je Miljavac.

>> Pogledajte žestoku svađu Nikole Grmoje i Andreja Plenkovića u Saboru

 

Komentara 132

DU
Deleted user
09:55 04.10.2018.

Na ovom slucaju se vidi tko je posten i castan domoljub a tko su poltroni i ulizice. Stara poslovica kaze:Covjek sve u zivotu moze izgubiti osim ponosa i dostojanstva

HR
Hrvatska
09:53 04.10.2018.

Ostavka Pava Miljanca!Odmah! Plenki mu je uhljebio sina i ne smije protiv vodje. Odmah ostavka! Sramota!

LI
liskovaca
09:52 04.10.2018.

Bravo Željko! Jedan si od rijetkih koji ima hrabrosti! Izabrao si Hrvatski narod a ne pupovca!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije