Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESUDA POSTALA PRAVOMOĆNA

Zeljko o presudi: Bila sam šokirana, postala sam osumnjičenik kad je Saucha dao svoj glas za Vladu

Suđenje na Županijskom sudu Tomislavu Sauchi i Sandri Zeljko za aferu Dnevnice
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
22.03.2023.
u 20:33

Na pitanje je li se čula sa Sauchom cijelo ovo vrijeme odgovorila je da nije nikada. Kazala je i kako joj nije jasno da ona kao državni službenik 'koji radi isključivo po nalogu' dobije veću kaznu nego dužnosnik koji joj je bio nadređen.

Ja sam samo radila svoj posao, poručila je Sandra Zeljko koja je osuđena na 4,5 godine zatvora zbog afere Dnevnica. Kaže da je vijesti o pravomoćnosti presude slučajno vidjela na portalu. Mislila je da je to neka greška, no kada je pogledala datum objave vijesti ostala je zatečena.

- Sasvim slučajno sam vidjela na portalu, nešto sam tražila, više ne znam točno ni što. I kad sam pogledala presuda pravomoćna mislila sam da je nekakva greška. Da je možda kriva formulacija ili nešto… Nije mi bilo jasno, bila sam šokirana. Ušla sam u taj članak i pogledala sam datum vidim 21.3. ja sam ostala zatečena, u nevjerici, ne znam što bih uopće rekla koliko sam bila šokirana - rekla je za RTL Danas.

Rekla je kako je odmah pozvala odvjetnika da pita 'je li to stvarno' jer nisu dobili nikakvu presudu. - Najviše me iznenadilo da mediji pričaju o tome, a da ja nemam nikakvu informaciju - dodaje. Kazal je kako je šokirana jer je dobila 4,5 godina zatvora 'za nešto što uopće nisam napravila'.

Poručila je i da je surađivala s USKOK-om te im davala dokumentaciju. Na pitanje kako je od statusa svjedoka postala osumnjičenik Zeljko odgovara: 'To se dogodilo u onom trenutku kada je Saucha dao svoj glas za Vladu, da Vlada ne bi pala. Ja sam postala osumnjičenik'.

Na pitanje je li se čula sa Sauchom cijelo ovo vrijeme odgovorila je da nije nikada. Kazala je i kako joj nije jasno da ona kao državni službenik 'koji radi isključivo po nalogu' dobije veću kaznu nego dužnosnik koji joj je bio nadređen.

Komentara 5

BE
Berri
20:46 22.03.2023.

Normalno je da Zeljko ne prihvaća krivnju jer krivnja, koliko god objektivna i dokazana u sudskom postupku, vrlo individualna i subjektivna. Isto tako, normalno je i da Saucha ne prihvaća presudu. Sve je to ljudski i razumljivo, ali novac je pronevjeren i netko mora biti kriv.

FA
fantom1
06:33 23.03.2023.

Vrana vrani oči ne vadi! Još uvijek ona stara!

PE
pežo
12:48 23.03.2023.

Ona se nezakonito i zaposlila bez tražene stručne spreme -odnosno zaposlili je po vezi a novac za lažne putne troškove je uzimala i za vrijeme vlade AP. Vjerujem da joj i do sada država isplaćuje plaču jer su je premjestilii u MUP i to 7 godina nakon istraga i sumnje na kazneno djelo pa će u zatvoru koristiti 6+6.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije