Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presuda je postala pravomoćna

Tomislav Saucha, bivši šef kabineta Zorana Milanovića, i Sandra Zeljko idu u zatvor

Suđenje na Županijskom sudu Tomislavu Sauchi i Sandri Zeljko za aferu Dnevnice
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/4
21.03.2023.
u 17:03

Tomislav Saucha, bivši šef kabineta Zorana Milanovića u vrijeme dok je Milanović bio SDP ov premijer i Sandra Zeljko, tajnica u više Vlada, moraju u zatvor.

Tomislav Saucha, bivši šef kabineta Zorana Milanovića u vrijeme dok je Milanović bio SDP ov premijer i Sandra Zeljko, tajnica u više Vlada, moraju u zatvor. Odlučio je tako, kako se neslužbeno doznaje, Vrhovni sud, odbivši žalbe i njih dvoje i tužiteljstva na nepravomoćnu presudu u aferi Dnevnice. Time je presuda zagrebačkog Županijskog suda kojom je Saucha osuđen na tri, a Sandra Zeljko na četiri i pol godine zatvora postala pravomoćna.

Oboje su su presudom zagrebačkog Županijskog suda dobili dobili i zabranu obnašanja dužnosti od po pet godina, a solidarno moraju vratiti oko 600.000 kuna. Uz to Sandra Zeljko sama mora vratiti još oko 350.000 kuna, a zajedno moraju platiti i troškove sudskog postupka od po 28. 565 kuna svaki.

Njih su dvoje bili optuženi za više kaznenih djela. Konkretnije Saucha za četiri, a Sandra Zeljko za šest. Pojednostavljeno rečeno, teretili su se da su krivotvorili 190 putnih naloga te tako iz proračuna od 2013. do 2016. godine izvukli  nešto malo manje od milijun kuna. Taj su novac podijelili između sebe, a tijekom postupka oboje su nijekali krivnju.

Komentara 49

Avatar Mican999
Mican999
17:27 21.03.2023.

Milanoviću JAVI SE... Ti prozivaš Plenkija da je sve znao, a što je ovo. Doslovce su ti pred nosom nosili lovu na pladnju, a ti nisi ništa vidio licemjeru.

Avatar Bill Carson
Bill Carson
17:24 21.03.2023.

Znam da je ovo sitnica koliko se krade javnog novca, ali treba krenuti u zatvor i za privatnu kupnju kole i sendviča na račun javnog novca.

Avatar sniper
sniper
19:07 21.03.2023.

žalosno je koliko malo sdp-ovaca je završilo u zatvoru. unuci najvećih lopova još dan danas primaju penziju svojih djedova koji su otimali kuće, stanove i zemlju hrvatima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije