Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliki intervju

Zelenski priznao: Želio sam da udar počne ranije, oružje nam nije stiglo. Putin? On ne napušta bunker

Zelenski
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
06.07.2023.
u 10:48

Spore isporuke oružja Ukrajini odgodile su planiranu protuofenzivu Kijeva omogućivši Rusiji da ojača svoju obranu u okupiranim područjima, uključujući postavljanje mina, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u intervjuu

Ukrajinsku protuofenzivu usporila je ukorijenjena ruska obrana, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski za CNN u ekskluzivnom intervjuu emitiranom u srijedu, dodajući da bi volio da su isporuke oružja sa Zapada omogućile da ona počne "mnogo ranije".

Video: Strašni prizori pristižu iz razorenog Lavova

Spore isporuke oružja Ukrajini odgodile su planiranu protuofenzivu Kijeva, omogućivši Rusiji da ojača svoju obranu u okupiranim područjima, uključujući mine, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski u intervjuu. Zelenski je rekao da se nadao da će započeti protuofenzivu protiv Rusije "mnogo ranije" od njenog stvarnog početka početkom lipnja.

VEZANI ČLANCI:

“Naša usporena protuofenziva događa se zbog određenih poteškoća na bojištu. Tamo je sve jako minirano”, rekao je Zelenski. “Želio sam da se naša protuofenziva dogodi puno ranije, jer su svi shvatili da će, ako se protuofenziva bude odvijala kasnije, puno veći dio našeg teritorija biti miniran”, dodao je.

Zelenski je za CNN rekao da će Putin sada pokušati ojačati svoju moć i "konsolidirati svoje društvo" nakon oružane pobune Wagnera. Također je sugerirao da je ruski čelnik bio izvan vidokruga javnosti od tajnog dogovora u Kremlju koji je okončao Wagnerovu kaotičnu pobunu. "Nakon svih ovih događaja, gdje je Putin otišao?” rekao je Zelenski. "Rijetko izlazi na ulicu. Viđamo ga u njegovim uredima itd., ali nikad ga ne vidimo vani", kazao je. 

GALERIJA Ukrajinski vojnici već se gotovo godinu i pol bore protiv agresora

Zelenski
1/20

"Pola Rusije podržalo je Prigožina. Pola Rusije podržalo je Putina”, rekao je Zelenski. “Neke od ruskih regija u međuvremenu su balansirale ne znajući koga će podržati", dodao je.

Zelenski je otkrio kako živi s obzirom na cijelu situaciju i pokušaje atentata. "Da stalno razmišljam o tome, jednostavno bih se zatvorio, vrlo slično Putinu koji sada ne napušta svoj bunker", kazao je.

Stalne prijetnje njegovu životu, rekao je Zelenski, ne smetaju mu.

Komentara 19

A2
a200
11:50 06.07.2023.

Vojni vrh Ukrajine ce procijeniti kada, gdje i koliko snazno ce udariti u oslobadjanju svoje zemlje , a ne analiticari, novinari i komentatori ..... I mi smo cekali 4 godine i tada nastane opca bezanija tj. nevidjena traktorijada ... Mogu i Ukrajinci cekati ...

Avatar Rafale
Rafale
12:14 06.07.2023.

Istu crvenu zvezdu petokraku koju su nosili sovjetski agresori 1940ih i srbijansko-jugoslavenski agresori 1940ih i 1990ih, danas nose agresori na Ukrajinu. Slava Ukrajini!

XA
xaron
22:20 06.07.2023.

….tamo je sve minirano…a šta si očekivao ? Kolica sa sladoledom ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije