Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pleternica

Žele da se i seoska djeca kroz igraonicu pripreme za školu

'21.09.2011., Velika Gorica - U nastavku Konzumovog projekta Vratimo djecu na igralista predstavljeno je novo Velikogoricko igraliste na Trgu Ante Starcevica. Igraliste su sluzbeno otvorili Drazen Bar
'Davor Visnjic/PIXSELL'
30.04.2012.
u 12:40

Vrijednost projekta je 94.500 eura, a 85 posto od tog iznosa su sredstva Europske unije

U Zagrađu i Gradcu, selima nadomak Pleternice, otvorene su igraonice za predškolce „Pčelica“ čije je uređenje financirano kroz projekt EU Mladi na tržištu rada. Vrijednost projekta je 94.500 eura od čega su 85 posto sredstva Europske unije.

– Ovo je jedan od četiri projekta koje smo prošle i ove godine realizirali sredstvima EU. Naizgled, nekima će se možda učiniti kako je riječ o malim sredstvima ali, uz njih smo ipak uspjeli realizirati projekte važne za naše građane, a za koje u proračunu nemamo novca – rekla je Antonija Jozić, dogradonačelnica Pleternice. Grad Pleternica počeo je uređivati igraonice u većim naseljima na svom području 2008. godine na inicijativu Hrvatskog ženskog društva, a prvi je igraonicu, uz pomoć donatora iz Nizozemske, dobio Buk.

– Djeca su u gradu privilegirana jer imaju i vrtić i igraonicu u kojima se mogu zabaviti i nešto naučiti te tako spremniji dočekati polazak u školu. Želja nam je takvo što omogućiti i seoskoj djeci – kazala je Dorotea Valenta, predsjednica udruge žena.

Nakon Buka igraonica je otvorena i u Drenovcu. Svaku od ove četiri igraonice pohađa između 15 i 20 mališana.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije