Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Klarin

Zbog ustaške ikonografije načelnik zabranio klubu nastup u dvorani

klarin
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
23.11.2015.
u 14:02

– Sportska dvorana Tisno neće niti na jednoj od utakmica, kao sportska dvorana u kojoj se održava dio lige, biti domaćin utakmica na kojoj se pojavljuje MNK Ustanik poručio je Klarin

Načelnik općine Tisno Ivan Klarin obavijestio je Hrvatski nogometni savez kako sportska dvorana Tisno neće biti mjesto održavanja malonogometnih utakmica na kojima sudjeluje MNK Ustanik Split zbog, kako kaže, ustaške ikonografije na njihovu grbu.

  – Sportska dvorana Tisno neće niti na jednoj od utakmica, kao sportska dvorana u kojoj se održava dio lige, biti domaćin utakmica na kojoj se pojavljuje MNK Ustanik, sve do trenutka promjene, po nama, zabranjene, ikonografije u Republici Hrvatskoj – poručio je Klarin. 

 - S obzirom na upozorenja pojedinih sportskih djelatnika a i prema našem internom uvidu, MNK Ustanik Split u svojem službenom sportskom grbu kao i drugim obilježjima kluba veličaju Nezavisnu državu Hrvatsku (NDH) koristeći veći dio zabranjene ikonografije što je suprotno pozitivnim pravnim propisima Republike Hrvatske, navodi se u priopćenju.

HNS

>> Kardinal Stepinac nije imao moć da promijeni odnos ustaša prema Srbima

Komentara 221

PI
pipnicar
14:34 23.11.2015.

citat jednog čitatelja: "A što se tiče povijesti, doista se nadam da ću jednom vidjeti članak koji će objektivno prikazati stvarnost. Konkretno, da su istraživanja u Jasenovcu i njegovoj okolici, koja su za cilj imala pronalazak tragova ustaških masovnih zločina,ina, a koja su provedena 1961., 1964., i 1984., pokazale da nigdje nema traga masovnih ustaških zločina. Pokazala su da nigdje nema nikakvih stratišta koja bi nužno morala postojati kada bi službena verzija povijesti bila točna. Isto tako bih volio vidjeti da se javno kaže da je u čuvenoj Šaranovoj jami u koju je navodno bačeno 20.000 do 40.000 Srba, provedeno speleološko istraživanje (koje je i snimljeno) od strane poznato hrvatskog speleologa Stipe Božića, iz kojeg je vidljivo da u toj jami nema niti jednog jedinog tijela. Što znači da su sva ona godišnja okupljanja i bacanja cvijeća, zapravo hranjenje demona laži, manipulacije i falsifikacije. Zašto se niti danas nitko ne usudi reći istinu? Eto, tu leži odgovornost Tita. Ne u zabrani govora, nego u zabrani govora istine."

AN
Android
14:38 23.11.2015.

Da li takva pitanja riješava načelnk općine ili policija?

TA
tajgan
14:55 23.11.2015.

Ovako su Klarinovi "igrali" U povodu spomen-dana križnog puta, u nedjelju je više stotina mještana Vodica, Tribunja, Pirovca, Tisnoga, Dazline, Murtera i Šibenika hodočastilo u jamu Golubinku, na brdu Sopanju, nadomak Tišnjanske Dubrave. U organizaciji udruge Hrvatski domobran, komemorativnim skupom,, uz polaganje vijenaca i paljenje svijeća, po 14. put odana je počast hrvatskim domoljubima koje su tijekom Drugog svjetskog rata mučki ubili partizani. - U ovoj jami živote su izgubili naši očevi, majke, djedovi. Po nalogu lokalnih komunističkih moćnika ubili su ih partizani, po kratkom postupku. Scenarij tih događaja odvijao se na okrutan način. Žrtve su se vezanih ruku dovodile na rub jama, probadane su bajonetama te bacane u jamu duboku 35 metara. Onaj tko je na dnu jame ostao živ, preostalo mu je da u teškim mukama iskrvari. Bile su to noći užasnih krikova koji su odzvanjali okolnim brdima – kazao je na komemoraciji o tim stravičnim vremenima Vladimir Juričev Talijaš, čelnik Komisije za obilježavanje žrtava rata i poraća Grada Vodica. Uz hrvatske domoljubne pjesme skup je završen s porukom da se više nikad ne smije dopustiti da Hrvat digne ruku na Hrvata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije