Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kazalište u kući

Zbog putnih naloga ravnatelj Zvonimir Ilijić uskoro će i na sud

'karlovac zvonimir ilijic sa gradonacelnikom damirom jelicem, 270709 photo: kristina stedul fabac/vecernji list'
'kristina stedul fabac'
28.11.2011.
u 10:41

Policija je još u lipnju završila istragu po kojoj u blagajni kazališta, zbog neispunjenih putnih naloga, nedostaje 21.000 kuna

– Bilo bi neopravdano ravnatelja Zorin doma suspendirati jer je, po Ustavu, svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja – komentirao je dogradonačelnik Dubravko Delić podizanje optužnog prijedloga protiv Zvonimira Ilijića, ravnatelja karlovačkog kazališta, zbog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

U lipnju je kaznenu prijavu protiv Ilijića podnijela karlovačka policija koja je utvrdila da je lažiranjem putnih naloga od 2007. do 2011. godine, jer je službeni automobil koristio i u privatne svrhe i 24 sata bez dozvole Kazališnog vijeća ili Grada, oštetio kazalište za 21.000 kuna. Ovaj bi slučaj, stoga, konačan rasplet trebao dobiti na sudu. No Grad nije zadovoljan poslovanjem kazališta, stoga je održan sastanak s vodstvom Grada i kazališta te 15 djelatnika Zorin doma. Otvoreno se govori o i mobingu nad zaposlenicima.

 Sastanak bio koristan

 – Nazočni su se složili da je sastanak bio potreban i koristan. Donesen je zaključak da će voditelji baletnog i dramskog studija, marketinga i tehnike u pisanom obliku dostaviti očitovanja sa svojim viđenjem stanja i prijedlozima rješenja nedostataka ravnatelju Zorin doma. Ako osjećaju potrebu, i ostali djelatnici Zorin doma mogu dostaviti svoja očitovanja. Ravnatelj je sva očitovanja obvezan ugraditi u svoje očitovanje i ugraditi u materijal čiji će sadržaj biti dostavljen Gradu i Kazališnom vijeću na uvid – kazao je dogradonačelnik Delić, organizator sastanka.

 Sindikat o mobingu

 Dogovoreno je da, kada je u pitanju mobing, sindikat obavi vrlo otvoren razgovor s djelatnicima i da sa zaključcima upozna Grad Karlovac i Kazališno vijeće.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije