Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marijana Petir u Požegi

Zbog nesposobnosti ministra Jakovine naše selo izgubilo je 330 milijuna eura

Marijana Petir
Foto: Dušan Mirković /Pixsell
1/4
13.05.2014.
u 18:37

Petir je nezadovoljstvo ponašanjem Nevena Mimice, povjerenika za zaštitu potrošača u Europskoj komisiji koji do sada nije učinio ništa da bi se ispravila nepravda prema hrvatskim građanima jer u hrvatske trgovine ne stižu proizvodi iste kvalitete kao u zapadnoeuropske trgovine.

-Ja ću biti glas hrvatskog sela i seljaka u Europskom parlamentu ne samo što je zajednička poljoprivredna politika najdugovječnija i najskuplja politika EU jer se za poljoprivredu izdvaja čak 40 posto proračuna već i zato što hrvati seljak proizvodi hranu, ali i čuva hrvatski prostor – istaknula je Marijana Petir, kandidatkinja HSS-a na izborima za Europski parlament na zajedničkoj koalicijskoj listi za vrijeme današnjeg boravka u Požeško-slavonskoj županiji. U požeškoj pješačkoj zoni družila se građanima, a prije toga posjetila je OPG Biželj u Novoj Lipi, požeškom prigradskom naselju.

Iz proračuna Europske unije, dodala je, vidljivo je, da je Eu svome seljaku majka,  a iz proračuna Republike Hrvatske da je hrvatska vlada svom seljaku maćeha. -Zbog nesposobnosti ministra Tihomira Jakovine naš program ruralnog razvoja vraćen je od strane Europske komisije na doradu što znači da smo mi ove godine ostali bez 330 milijuna eura  namijenjenih selu i seljaku te  ruralnom razvoju. To se više ne smije događati. Danas ni jedan hrvatski europarlamentarac nije član Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj EU, a to ću ja jer poznajem hrvatsko selo, jer cijenim ono što hrvatski seljak radi i zato što mislim da sve ono što je radišno, moralno, pošteno, čestito, domoljubno i kršćansko je upravo izniklo iz hrvatskog sela i mislim da se za takvo hrvatsko selo vrijedi borit – poručila je Petir.

Dodala je da se zalaže za plasman hrvatskog seljačkog proizvoda u turizmu, za povezivanje plave i zelene njive. Izrazila je nezadovoljstvo ponašanjem Nevena Mimice, povjerenika za zaštitu potrošača u Europskoj komisiji koji do sada nije učinio ništa da bi se ispravila nepravda prema hrvatskim građanima jer u hrvatske trgovine ne stižu proizvodi iste kvalitete kao u zapadnoeuropske trgovine. –Zalagat ću se zaštitu obitelji jer je ona prva škola međuljudskih odnosa i jer na zdravoj obitelji počiva zdravo društvo. – kazala je Petir dodajući da je svaki glas u EU parlamentu bitan i da bi zbog toga hrvatski građani trebali izići na ove izbore.

 

Ključne riječi

Komentara 3

CH
chemica
12:53 15.05.2014.

Uh, ova se baš u se razme. U zaštitu ljudskih prava, u poljoprivredu, u tržište, u obitelj mada je sama nema...Pravi "genij". Kao šećer na kraju, za nju je svaki glas u EU parlamentu bitan, ali zbilja, samo za nju. Od njih 750, taj jedan jedini je bitan, ali samo ako dođe njoj, zajedno s osam iljada eurića plaće. Mala je bacila oko na sigurnu apanažu. Zato se u se sad razme, a osobito u problematiku sela. No, ipak je član HSS-a, seljačke stranke koja je u HDZ-ovoj Vladi vodila resor turizma! Sad su opet veliki "poljoprivrednici" jer samo još seljake mogu prevariti. A narod, pamćenja ko u akvarijske ribice. 13 sekundi pa resetiranje na nulu. No, bumo vidli.

SO
Sokolić
16:27 15.05.2014.

Gđice Petir, budite dosljedna kao i dosad!

TR
Trajkovski
19:26 13.05.2014.

Pa što je to danas 330 milijuna eura ili preko 2 milijarde kuna... Može Tvrtkec i do 10 milijardi u crveno - samo mu trebamo dati vremena!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije