Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRADICIONALNA MANIFESTACIJA

Završeno 24-satno čitanje bajki u SOS Dječjem selu Lekenik, predstavljene i četiri slikovnice

Foto: SOS Dječje selo Lekenik
1/4
15.11.2019.
u 15:46

Točno u podne završila je tradicionalna književna 24-satna manifestacija "Milenijsko čitanje bajki" u SOS Dječjem selu Lekenik.

U svom jedanaestom izdanju, od četvrtka u podne do petka u 12 sati, neprekidno su se čitale bajke i pripovijetke za djecu, a osim djece i zaposlenika SOS Dječjeg sela, manifestaciji su nazočili i brojni gosti.

Preko 500 čitača uživalo je u najljepšim pričama za djecu, koristeći pri tome mnoštvo stranih jezika na kojima su bajke čitane. Milenijskom čitanju bajki, kao i proteklih godina, putem poslanih video materijala, pridružili su se i mnogi književnici, umjetnici i osobe iz kulturnog, sportskog i gospodarskog života, prijatelji i donatori SOS Dječjeg sela, predstavnici Općine Lekenik, osnovne škole Mladost Lekenik i Dječjeg vrtića Lekenik.

U sklopu ove tradicionalne manifestacije, predstavljene su slikovnice za djecu predškolskog i školskog uzrasta, čiji su autori književnik Rusmir Agačević i akademski kipar Dejan Pranjković.

Voditelj Dramske radionice SOS Dječjeg sela Lekenik, Rusmir Agačević predstavio je slikovnice Bon-ton za đake prvake – o lijepom ponašanju, Potomci zmajeva iz naših krajeva – o domaćim životinjama, Bez alata nema zanata – o raznim zanimanjima i Vilenjaci dobri znanci – o zaštiti čovjekove okoline.

Komentara 1

IV
IvoDivo
16:48 15.11.2019.

I na ovu manifestaciju su se naljepili zgubidani, paraziti, kao što su brojni u kulturi, muzejima koji opravdavaju svoje aktivnosti besplatnim noćima, predstavama. Naravno ništa nije besplatno, sve je to na našoj grbači.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije