Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaposlenica Ministarstva

Rekla da će donijeti original, vratila se s novom krivotvorinom

Foto: Igor Soban/PIXSELL
14.01.2019.
u 22:44

Blaženka Divjak je naredila provjeru diploma zaposlenih u čitavom obrazovnom sustavu

Vijest kako u Ministarstvu obrazovanju radi zaposlenica s krivotvorenom diplomom s Hrvatskih studija odjeknula je diljem Hrvatske proteklih nekoliko dana. U Ministarstvu je radila nekoliko godina, a sredinom studenog 2018. godine zaposlena je na javnom natječaju, te je primljena na ugovor o radu na određeno vrijeme, piše 24 sata.

Djelatnica je dobila otkaz kada se otkrilo da je njezina diploma krivotvorena, nakon čega je prijavljena policiji. Zaposlenica je odmah dobila otkaz, a Blaženka Divjak je potom naredila provjeru diploma zaposlenih u čitavom obrazovnom sustavu.

- Uputili smo ravnateljima naputak da provjere diplome zaposlenih koje još nisu provjerene i uspostave obaveznu provjeru kod svakog novog zapošljavanja kako bismo zaštitili sustav - kazala je Divjak.

No najzanimljivije od svega je da je sada bivša zaposlenica dala iskaz policiji oko krivotvorene diplome i rekla kako se radi o zabuni te da će se vratiti s originalom, nakon čega se vratila s još jednom krivotvorinom. Lažne diplome postale su udarnom vijesti još 2014. godine, kad je u Zagrebačkom holdingu otkriveno da preko 300 zaposlenika ima nevjerodostojne dokumente.

>>Pogledajte video: Ministrica obrazovanja

Komentara 12

DH
dalibor.hren
05:23 15.01.2019.

Provjerite sve diplome u RH!!! Najviše je inženjera prometa...

Avatar scubacro
scubacro
23:00 14.01.2019.

...a, tako vam je to u 'rvackoj...

HR
Hrabraja
09:07 15.01.2019.

Zamislite koja je panika u ZG holdingu, ako krene detaljna provjera diploma barem pola ih je na ulici

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije