Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AVIONSKA NESREĆA

Zapadne službe: Nema znakova da je ukrajinski zrakoplov oboren

Pad zrakoplova u Iranu
Foto: REUTERS
1/5
08.01.2020.
u 21:57

Izvor, koji je želio ostati neimenovan, rekao je kako agencije vjeruju da je Boeing 737 imao tehničkih problema

Prve procjene zapadnih obavještajnih službi pokazuju da ukrajinski zrakoplov koji se u srijedu srušio u Iranu nije oboren projektilom, rekao je izvor iz kanadskih službi.

Izvor, koji je želio ostati neimenovan, rekao je kako agencije vjeruju da je Boeing 737 imao tehničkih problema. Zrakoplov Ukraine International Airlinea srušio je ubrzo nakon polijetanja iz Teherana, pri čemu je poginulo svih 176 putnika i članova posade. U Boingu 737 bilo je 82 Iranaca, 63 Kanađana, jedanaestero Ukrajinaca od kojih devetero članova posade, desetero Šveđana, četvero Afganistanaca, troje Nijemaca i troje Britanaca.

Zrakoplov je prošao zadnje redovito tehničko održavanje 6. siječnja 2020., objavio je ukrajinski avioprijevoznik na Facebooku. Iz Teherana je poletio u 6,10 sati po mjesnom vremenu prema Kijevu, a nekoliko minuta poslije nestao je s radara, srušivši se nedaleko od grada.

Ukrajinsko veleposlanstvo u Iranu ranije je objavilo da se dogodio "kvar motora zbog tehničkih razloga" i isključilo je mogućnost terorističkog napada. I iranska televizija navela je da se avion srušio zbog tehničkih problema.

Mediji prenose izjavu dužnosnika lokalnog zrakoplovstva koji je rekao da pilot nije prijavio probleme sa zrakoplovom. Pokrenuta je istraga, a iranska televizija izvijestila je da su pronađene crne kutije iz zrakoplova. Glasnogovornik Boeinga rekao je da tvrtka prikuplja informacije o padu zrakoplova u Iranu. Američka tvrtka prizemljila je u ožujku svoju flotu zrakoplova 737 MAX nakon što su se dva zrakoplova tog tipa srušila pri čemu je poginulo 346 ljudi.

Ključne riječi

Komentara 4

SO
Sotona
23:23 08.01.2020.

Izvor, koji je želio ostati neimenovan, (Poljoprivrednik koji se bavi uzgojem koza ) rekao je kako strane agencije """vjeruju""" kao u Boga da je Boeing 737 imao tehničkih problema. Ili je on koji vjeruje jako uvjeren i zadužen nekako zaekako za propagandu, ili je sam direktno sudjelovao u sabotaži ? ti ga zanaj sada ..............,

SO
Sotona
23:12 08.01.2020.

"""Zapadne službe"""" : Nema znakova da je ukrajinski zrakoplov oboren, Zapadne službe kad je njihov zrakoplov stradao istražuju 2 - 5 godina slažu sve kada smo čekaju crnu kutiju odgonetavaju mjesecima da bi ako ikako saznali o čemu se radise radi .,. To je jasno ovo zapadne službe = naravno Amerika i sve je jasno putnički zrakoplov iz "daljine izgleda kao opaki neprijateljski" tko ne vjeruje neka pita Iran nebi bio prvi pogodak .....

Avatar nekakav
nekakav
22:34 08.01.2020.

Ovo nije 373 max, kako sugerira kraj članka! Niste objavili gdje je ovaj avion bio na tehničkom pregledu. Ako je bio u ukrajini, dve je jasno. Pregled su prošli samo papiri...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije