Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Zaklada Adris u devetom donacijskom ciklusu za pametnu i kreativnu Hrvatsku donirala više od tri milijuna kuna

studenti
Foto: Shutterstock
PR
Autor
PR članak
18.11.2015.
u 14:30

Provodeći svoju temeljnu misiju promicanja kulture izvrsnosti, znanja i solidarnosti te stvaranja naprednijeg hrvatskog društva, Zaklada Adris, najveća korporativna zaklada u ovom dijelu Europe, i ove će godine, deveti put od svog osnutka, dodijeliti donacije najboljim projektima iz programa Znanje i otkrića te Stvaralaštvo, Ekologija, Baština i Dobrota. U ovom natječajnom ciklusu dodijelila je više od tri milijuna kuna za 77 donacija i stipendija. Oni će zahvaljujući donacijama Zaklade uspjeti ostvariti svoje ciljeve i poput svojih prethodnika ostaviti značajan trag u hrvatskim, ali i globalnim okvirima. Zaklada je, uključivši i ovaj donacijski ciklus, dosad dodijelila ukupno više od 33 milijuna kuna.

Svečanost dodjele zakladnih sredstava održat će se u ponedjeljak, 23. studenoga 2015. s početkom u 11:00 sati, u Muzeju suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17, Zagreb.

Dobitnicima donacija i stipendija te ostalim gostima obratit će se i predsjednik Uprave Zaklade Adris Korado Korlević te predsjednik Uprave Adris grupe, mr.sc. Ante Vlahović.

Među dosadašnjim dobitnicima zakladnih sredstava nalaze se kliničko-bolnički centri, znanstvene institucije i fakulteti sa svih hrvatskih sveučilišta, folklorna društva, ekološke udruge, zavodi i instituti, arhivi i muzeji, gelerije i centri inovativnosti, ali i pojedinci, kreativci, književnici, inovatori i umjetnici, nadareni učenici i studenti.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?